PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TESTIRANJA OSMAKA U JEDNOJ BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Od 110 učenika čak 40 nije znalo azbuku!
Ilustracija

zabrinjavajuće

PORAŽAVAJUĆI REZULTATI TESTIRANJA OSMAKA U JEDNOJ BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Od 110 učenika čak 40 nije znalo azbuku!

Društvo -

Razvoj dece danas više nije isti kao nekada i sve je veći broj dece koja imaju odstupanja u razvoju! Deca danas su manje sposobna nego ranije, slabije uče, nedovoljno su aktivna, umesto za istinskim vrednostima, većina juri lajkove.

Mnogi mališani krenu u prvi razred nedovoljno razvijenog govora. Mnogi ne znaju da vežu pertlu, drže olovku, nacrtaju nešto...

Ima i dece starijeg uzrasta koja sve više vremena provode uz računar i internet, hrane se nezdravo, piju energetska pića, neće da učestvuju na časovima fizičkog vaspitanja, a sve ih manje zanima škola i učenje.

Iznenađuje i to što čak ima i učenika osmog razreda koji ne znaju sva slova azbuke.

- Iz izvora kome verujem dobio sam informaciju da je direktorka jedne beogradske osnovne škole testirala učenike osmog razreda na sledeći način: svako je trebalo da napiše azbuku štampanim i pisanim slovima - napisao je na svom Fejsbuk nalogu pisac za decu Bojan Ljubenović.

Naveo je da od 110 testiranih učenika čak 40 nije ispunilo zadatak.

- Nekome je falilo pet slova nekome manje itd. Da pojasnim, nisu znali da napišu svih 30 slova azbuke. Osmi razred. Čestitam svima nama kao društvu - naveo je Ljubenović.

Jedna korisnica upitala je šta bi tek bilo da su testirali roditelje.

- Profesori gimnazija kazu da je slična situacija i kod njih! - navodi se u jednom od komentara.

Bonus video:

00:55

NEKADA OMILJENI PREDMET, A SADA GA IZBEGAVAJU! Šok statistika: Deca ne umeju da urade kolut unapred, MANJE OD 15% SE BAVI SPORTOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track