NEVREME SE PREMEŠTA U OVE KRAJEVE SRBIJE, VOJVODINA NA UDARU OLUJE: Obilni pljuskovi će se OBRUŠITI i ovde!
Foto: Dado Đilas

NEVREME SE PREMEŠTA U OVE KRAJEVE SRBIJE, VOJVODINA NA UDARU OLUJE: Obilni pljuskovi će se OBRUŠITI i ovde!

Društvo -

Ovog poslepodneva nova serija oluja zahvatila je Srbiju, ovog puta sever zemlje, preciznije delove Vojvodine.

U prethodna dva sata snažan grmljavinski sistem koji je nastao nad centralnim predelima Bačke doneo je snažu oluju i vrlo obilne pljuskove području između Bačke Topole, Vrbasa i Kule.

Ovaj sistem premešta se u severnoj i severoistočnoj visinskoj struji dalje prema jugu Bačke i doneo je snažnu oluju Vrbasu i okolini.

Lokalno je bilo grada, uz vrlo intenzivne pljuskove i jake gromove.

Ovaj sistem u narednim satima doneće obilne pljuskove i jaku grmljavinu južnom delu Bačke i širem području Novog Sada i Futoga, a potom će preko Fruške Gore obrušiti i na Srem, a prvi na udaru u Sremu biće šire područje Iriga.

Inače, jačih pljuskova sa grmljavinom bilo je i na području Sombora, uz lokalne grmljavinske oluje, kao i na području Apatina, a ovaj sistem u narednih sata vremena premeštaće preko šireg područja Odžaka.

U napomenutim predelima Vojvodine u narednim satima lokalno može biti grada, a palo bi i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica,

Trenutno pljuskova sa grmljavinom ima i na području Metohije.

U ostalim predelima Srbije uglavnom je suvo, kiša pada samo još u donjem delu Podunavlja.

Pored Vojvodine, ovog poslepodneva jačih grmljavinskih oluja sa gradom, vrlo obilnim pljuskovima i jakim gromovima ima na istoku Hrvatske, uglavnom na području Slavonije.

Kurir.rs/Telegraf/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track