PRVI TOPLOTNI TALAS USKORO STIŽE Ristić: Od ovog datuma letnje temperature! Jedan deo Srbije nek bude u pripravnosti zbog padavina
Foto: Kurir Televizija, Zorana Jevtić

PRVI TOPLOTNI TALAS USKORO STIŽE Ristić: Od ovog datuma letnje temperature! Jedan deo Srbije nek bude u pripravnosti zbog padavina

Društvo -

U Srbiji je danas pretežno sunčano vreme uz promenljivu oblačnost, ali i toplije nego prethodnih dana.

Prema prognozi meteorologa amatera Ivana Ristića za vikend se očekuje smena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

Ristić navodi da će Košava biti malo salbija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cela sledeća nedelja biće bez vetra, a temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedelje ponovo pasti kiša.

- Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedelja kako u prethodnim tako i u narednim nedeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se reke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poploave - kaže meteorolog amater Ivan Ristić.

Ivan Ristić
foto: Printscreen/TV Pink

Inače, u Novom Pazaru još je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

On navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni deo Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti, dok će se u ostalim delovima zemlje naročito u istolnim krajevima reke, koje su nodašle poslednjih dana, polako smirivati.

Od 1. juna idu baš letnje temerature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

- Pave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas, kaže Ristić.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track