Tadić za održavanje gej parade

Poručio

Tadić za održavanje gej parade

Društvo -
Prošli put nismo imali kapacitete, ali to ne znači da država i pre nego što je probala treba da odustane, država mora da učini sve kako bi se Parada održala, naveo je Tadić

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić podržao je održavanje Parade ponosa, koja je zakazana za subotu, 6. oktobar, i istakao da država ne bi trebalo da "odustane pre nego što je probala".

"Svakako, mora se najozbiljnije uzeti u obzir bezbednost ljudi, neophodno je učiniti sve da niko ne nastrada", objavio je Tadić na svom Fejsbuk (Facebook) profilu. Prošli put nismo imali kapacitete, ali to ne znači da država i pre nego što je probala treba da odustane, država mora da učini sve kako bi se Parada održala, naveo je Tadić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da je na osnovu bezbednosnih procena "moguće očekivati" zabranu Parade ponosa, koja je zakazana za subotu, 6. oktobar, u Beogradu. Dačić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je on čelu još nije donelo odluku da li će parada biti održana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track