NEVREME STIGLO U BEOGRAD, PLJUSAK I GRMLJAVINA U PRESTONICI Trasa najjačih oluja biće između ove 2 LINIJE: Moguć i grad! FOTO
Foto: Printscreen/Hailz/Telegram, Shutterstock

upozorenje

NEVREME STIGLO U BEOGRAD, PLJUSAK I GRMLJAVINA U PRESTONICI Trasa najjačih oluja biće između ove 2 LINIJE: Moguć i grad! FOTO

Društvo -

Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije vreme. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima biće nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i sa većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

Trenutni udari munja

Kako navodi meteorološki sistem Hailz Srbija 15ak kilometara zapadno od centra Beograda se razvija nevreme. Pljusak i grmljavina upravo su počeli, a nevreme može pogoditi centar grada i nastaviti ka istoku!

Dalje dodaju i da se nevremena se razvijaju i zapadno od Loznice, zapadno od Valjeva, kod Srebrenice.

Inače, kako javlja čitateljska Kurira, grmljavina je već počela u nekim delovima Batajnice.

Trasa današnjih najjačih oluja

Danas se toplota povlači južnije i sektor se nevremenima će se pružati preko centralnog pojasa Srbije, od Bosne i Hercegovine na zapadu, do Rumunije i Bugarske na istoku.

Trasa današnjih najjačih oluja će biti između dve linije: - severne: Šabac-Beograd-Požarevac-Donji Milanovac - južne: Priboj-Ivanjica-Kruševac-Knjaževac

Hailz Srbija
foto: Printscreen/Hailz/Telegram

Okruzi: Mačvanski, Grad Beograd, Kolubarski, sever Zlatiborskog, sever Moravičkog, sever Raškog, Šumadijski, Pomoravski, Braničevski, Borski, Zaječarski.

Hailz Srbija je najavio i da nevremena mogu otpočeti razvoj u Bosni i Hercegovini već u toku pre podneva i uputiti se prema istoku sa tendencijom jačanja.

"Atmosfera je već izrazito nestabilna u okolini Beograda i zagrevanje koje sledi će dodatno povećati energiju ali severni vetar koji preti da probije iz Vojvodine sredinom dana može naglo oslabiti oluje ili potisnuti zonu nestabilnosti ka jugu Srbije", objavili su.

Podsetimo, RHMZ je ranije danas upozorio na grmljavinske nepogode.

"U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmlјavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme", upozorio je RHMZ.

Bonus video:

00:07

Nevreme u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track