AMBASADOR ITALIJE SA MINISTARKOM NAUKE: Srbija je jedina zemlja sa kojom smo tri puta organizovali forum
Foto: Zoran Petrović/NITRA

NASTAVAK SARADNJE

AMBASADOR ITALIJE SA MINISTARKOM NAUKE: Srbija je jedina zemlja sa kojom smo tri puta organizovali forum

Društvo -

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sastala se sa ambasadorom Italije Lukom Gorijem sa kojim je razmotrila mogućnosti dalje saradnje Srbije sa Italijom.

Jelena Begović, Luka Gori
foto: Zoran Petrović/NITRA

- Republika Srbija je jedina zemlja sa kojom je Italija organizovala tri foruma, od toga dva sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Želimo da nastavimo odličnu saradnju sa Srbijom i voljni smo da isplaniramo dalje aktivnosti sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Želimo da organizujemo još jedan zajednički forum, ovog puta u Italiji, kao i da povežemo Državni data centar u Kragujevcu sa Data centrom u Bolonji. Isto tako, hteli bismo da predložimo potencijalno potpisivanje Memoranduma o razumevanju između BIO4 Kampusa i kompanije Arexpo - rekao je ambasador Italije Luka Gori.

1 / 5 Foto: Zoran Petrović/NITRA

Ministarka dr Begović je istakla spremnost srpske strane za nastavak i produbljivanje saradnje sa Italijom.

- Mnogo je oblasti u kojima smo već započeli saradnju i upravo zbog toga imamo čvrst temelj za njen nastavak, naročito u okviru startap i naučnog ekosistema. Moramo dobro da isplaniramo dalje zajedničke aktivnosti kako bismo dobro iskoristili sve ono na čemu smo već zajednički radili i što je pokazalo rezultate - zaključila je ministarka dr Jelena Begović u saopštenju ministarstva koje vodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja