MILANU NI TRAGA ČAK NI POSLE 7 DANA Alpinisti češljali litice, ništa nisu našli a onda je policija došla do ovog snimka
Foto: Gorska služba spasavanja Srbije GSSS, Društvene mreže

potraga ne posustaje

MILANU NI TRAGA ČAK NI POSLE 7 DANA Alpinisti češljali litice, ništa nisu našli a onda je policija došla do ovog snimka

Društvo -

Danas je na Suvoj planini nastavljena potraga za Milanom Đorđevićem (41) farmaceutom iz Niša koji je u ponedeljak popodne nestao na obroncima te planine, nakon što je službenu „škodu“ parkirao preko puta zatvorenog planinarskog doma.

Milanov otac Siniša rekao je da su u toku jučerašnjeg dana, osim pripadnika Gorske službe spasavanja, policije i prijatelja, za njegovim sinom tragali i alpinisti, koji su pregledali planinske vrhove, Trem, Devojački grob i Sokolov kamen.

„Jedna grupa alpinista spuštala se niz litice, a druga grupa alpinista je išla podnožjem litice, da provere da Milan nije, ne daj bože, pao sa neke od litica. Taj teren je dosta nepristupačan, a litice imaju po 200 metara i više. Nisu našli baš nikakav trag. Plašili smo se da se nije okliznuo sa staze i pao u dno litice ili zakakačio za neku od stena. Visoke su stene, ne daj bože da tu padne, nema mu spasa“, izjavio je Siniša.

Prema njegovim rečima, i posle sedam dana, potraga je nažalost, na početku.

„Malo je proverenih stvari, čuli smo da su ga videla neka deca pored reke kako sedi i da je razgovarao sa čovekom koji je kosio livadu pored puta. Nismo sigurni da je to tačno. Ono što prihvatam kao tačno je to što su nam rekli iz policije da je njegovo vozilo usnimljeno kako prolazi putem kroz Jelašnicu“, kazao je Siniša.

Milan Đorđević, Siniša Đorđević
foto: Kurir/M.S.

On je rekao da ništa za sada nije dalo rezultat, ni snimanje iz vazduha, ni potraga sa psima tragačima.

„Bili su vojni policajci sa svojim psom, bio je jedan čovek sa svojim psom, za koji kaže da je baš uspešan u pronalaženju. Međutim, ništa. Sa tim čovekom i psom spustili smo se sa planine do manastira u selu Veta, ali ništa. Svakako i veliki je prostor u pitanju, ima mnogo drveća, bujna je vegetacija. Nemoguće je da se sve to obiđe. Mi smo uglavnom gledali tamo gde su staze, ali imate delove šume gde niko ne prolazi“, kazao je Siniša.

Potraga za mladim farmaceutom iz Niša počela je u ponedeljak uveče, nakon što se nije vratio s posla kući i nije javljao na privatni i mobilni službeni telefon. Poslednji put javio se svojoj supruzi oko podneva i rekao da zbog obaveza na poslu neće stići da uzme ćerku iz vrtića, ali prema rečima njegovih roditelja, to nije bilo ništa neobično, pošto se i ranije dešavalo da ne stigne pošto je kao zastupnik velike farmaceutske kompanije radio na području cele jugoistočne Srbije.

Njegova majka Marica kazala je da je njen poslednji susret sa sinom bio u ponedeljak ujutru između 8 i 9.30 časova, i od tada ga nije ni videla, ni čula.

Milanov otac Siniša
Milanov otac Sinišafoto: Kurir/M.S.

„Vreme nam ne ide na ruku, puno je kiše palo noćas, pa je teren klizav“: Žandarmerija, vojna policija, prijatelji i porodica tragaju za nestalim farmaceutom Milanom iz Niša

“On je pre posla svratio i popili smo zajedno kafu. Pre toga je poslao neke službene mejlove. Rekao je da mora da ide službeno do Kliničkog centra, da odradi klinike. Ponudila sam ga da doručkuje, ali je odbio, a ja ga nisam zadržavala jer sam znala da ima obaveze”, izjavila je Marica.

Poslednjih mesec-dva čudno se ponašao?

Dodala je da je taj poslednji susret bio običan susret majke i sina i nije primetila ništa čudno u Milanovom ponašanju, mada su se njegove kolege požalile da se u poslednjih mesec-dva čudno ponašao.

“Kolege su rekle da je bio uznemiren, uplašen, i od jedne koleginice je potražio lekove za spavanje jer nije mogao da spava. Nama se nije žalio. Poveravao se uvek starijem bratu i ocu, ali ovog puta ni reč nije rekao, nije se požalio da ima neki problem. Bio je mnogo srećan, samo dan pre nestanka jer je u Beogradu na međunarodnom takmičenju njegov sin osvojio treće mesto. Bili su porodično tamo gde se takmičenje održavalo i vratili se kući sa medaljom i peharom”, istakla je Marica.

Nakon što je Milan nestao na planini, njegov stariji brat pronašao je njegov automobil uz pomoć Milanovog pametnog sata koji je pokazivao da je telefon udaljen od grada 19 kilometara, a upravo toliko su Bojanine vode udaljene od Niša.

Milan je u momentu nestanka na sebi imao pantalone, košulju i cipele koje nisu pogodne za planinarenje. Ono što porodicu posebno brine je to što na planinu niije otišao sa opremom za planinarenje i sa sobom nije poneo telefone, već su ostali u kaseti automobila, a njegov novčanik ostao je u stanu u kome živi sa suprugom i dvoje dece.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

00:08

Gorska služba spasavanja u akciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track