Član Visokog saveta sudstva krši zakon!
Foto: BETA

Nedostojan funkcije u VSS

Član Visokog saveta sudstva krši zakon!

Društvo -
Predrag Dimitrijević, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, obavlja dve zakonski nespojive funkcije, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije tražila njegovo razrešenje

BEOGRAD - Nedostojan!Predrag Dimitrijević, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, istovremeno je i redovan profesor na tom fakultetu, ali i član Visokog saveta sudstva, što, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, nije u skladu sa zakonom!

Naime, Agencija je 9. decembra 2010. godine donela rešenje kojim je ustanovila da profesor obavlja dve javne funkcije, a da nije od nje tražio posebnu saglasnost za to. Odlučeno je da mu funkcija u VSS prestane po sili zakona. To, međutim, nije učinjeno. Inače, Predrag Dimitrijević je do pre nekoliko dana, dok Administrativni odbor Skupštine nije doneo odluku o smanjenju naknada za advokate, profesore i članove VSS, osim redovne plate imao i naknadu u VSS od 180.000 dinara, što sve zajedno čini nešto manje od 410.000 dinara.

I to nije sve - kako Kurir saznaje, Dimitrijević radi i kao honorarni profesor na jednom od privatnih fakulteta u Podgorici. Ustavni sud Srbije smatra da profesor Dimitrijević nije mogao nepristrasno da donosi odluke kao član VSS ako je istovremeno i dekan Pravnog fakulteta i član VSS.Zanimljivo je, kako saznajemo, da Dimitrijević ima veliki strah od medija, te da se žalio da će morati da podnese ostavku u VSS ukoliko mediji počnu da ga pominju.

(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track