Milorad Grčić v.d. direktora RB Kolubara

Promene

Milorad Grčić v.d. direktora RB Kolubara

Društvo -
Dosadašnji direktor "Kolubare" Nebojša Ćeran je na poslednjoj sednici Skupštine Grada Beograda postavljen za v. d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd". Ćeran je bio kadar Demokratske stranke (DS), dok je Grčić kadar Srpske napredne stranke (SNS)

LAZAREVAC - Diplomirani ekonomista Milorad Grčić iz Obrenovca postavljen je za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Rudarskog basena "Kolubara". Prema rečima PR menadžera "Kolubare" Predraga Videnovića, posle odluke Upravnog odbora EPS-a "obavljena je primopredaja dužnosti i novi direktor je stupio na dužnost".

Dosadašnji direktor "Kolubare" Nebojša Ćeran je na poslednjoj sednici Skupštine Grada Beograda postavljen za v. d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd". Ćeran je bio kadar Demokratske stranke (DS), dok je Grčić kadar Srpske napredne stranke (SNS).

Prema dostupnim podacima, Milorad Grčić (42) je predsednik Opštinskog odbora SNS u Obrenovcu i opštinski odbornik. Na lokalnim izborima u Obrenovcu 2008. godine bio je nosilac liste Udruženja građana "Snaga Obrenovca". Bili su drugi, sa 7,27 odsto osvojenih glasova. "Snaga Obrenovca" je tada bila koalicioni partner Demokratske stranke (DS), a Grčić zamenik predsednika Opštine Obrenovac.

Posle spajanja obrenovačkog odbora SNS i Udruženje građana "Snaga Obrenovca" dolazi do razlaza sa demokratama. Grčić u februaru 2010. podnosi ostavku na opštinsku funkciju i napušta koaliciju. RB "Kolubara" je najveći ugljenokop u Srbiji.

Na šest površinskih kopova godišnje se iskopa 30 miliona tona lignita od kojih se u termoelektranama TENT u Obrenovcu, TEK u Velikim Crljenima i Morava u Svilajncu proizvede 52 odsto električne energije u zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track