BRUKA: Demokrate tužile Kurir

Uskaču sebi u usta

BRUKA: Demokrate tužile Kurir

Društvo -
Iako je juče iz Demokratske stranke najavljeno da neće tužiti medije, Dušan Petrović, Mirko Cvetković i Oliver Dulić u istom danu podneli tužbe protiv našeg lista

BEOGRAD - Slušate li vi sami sebe?!Demokratska stranka (DS) koja je juče formirala pravno-medijski tim za zaštitu svojih članova od medijskog i političkog progona, na čijem čelu je poslanik te stranke Jelena Trivan, najavila je da neće tužiti medije. Ali, gle čuda, u istom danu kada je ova rečenica izgovorena Kuriru su stigle čak tri tužbe od članova ove stranke.Tužili su nas Oliver Dulić, poslanik DS i bivši ministar, Mirko Cvetković, poslanik DS i bivši premijer, i Dušan Petrović, poslanik DS i nekadašnji ministar.Dulić od Kurira traži 2.000.000 dinara, Petrović 500.000, a Cvetković 1.200.000 dinara.Ipak, to izgleda nema veze sa strankom. Kada smo pozvali članove pravno-medijskog tima da nam kažu kako je moguće da se ova kontradiktornost desi u istom danu, oni su uglas rekli da tužba nema veze sa strankom (?!).Nenad Konstantinović kaže da se izjava da neće biti tužbi važi samo za stranku.- Šta oni privatno rade, ja ne znam. DS neće tužiti nikoga - tvrdi Konstantinović. Slično kaže i drugi član pravno-medijskog tima DS Janko Veselinović.- Njihove tužbe nemaju veze sa strankom. Oni su uzeli advokate i podneli privatne prijave. Nije to uradio DS - kaže Veselinović. Čiji su Dulić, Petrović i Cvetković članovi izgleda da nikoga više ne zanima. Trivanova je rekla da DS neće štititi nikoga ko je prekršio zakon. - DS daje podršku borbi protiv korupcije, ali nažalost, faktografski podaci ukazuju da u toj borbi ima elemenata političke hajke -rekla je Trivanova. Govoreći o „slučaju Dulić“, ona je navela da se on prijavio tužilaštvu i da će nadležni organi odlučiti da li će ili neće voditi proces, ali da je u tom slučaju prekršen niz zakona, uključujući Zakon o informisanju, Krivični zakonik i Ustav Srbije.- Pojedinci koji su to učinili imaju pravo na zaštitu imena i ugleda, koje im niko ne može osporiti, ali stranka sa svojim pravnim timom neće to činiti - rekla je Trivanova za Kurir.

Ko su članovi tima DSPravni tim DS, na čijem čelu je Jelena Trivan, čine poslanici Janko Veselinović, Maja Videnović, Srđan Miković, Nenad Konstantinović, generalna sekretarka stranke Tamara Tripić, zatim Teodora Vlahović, advokati Aleksandar Todorović i Danijel Tomašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track