TUGA: Srpski đaci na Kosovu bez grejanja i struje

Dokle više

TUGA: Srpski đaci na Kosovu bez grejanja i struje

Društvo -
Jovanovićeva je naglasila da je školska zgrada u Partešu u kojoj se nalaze pomenute škole u veoma lošem stanju, što potvrđuje i činjenica da na tri učionice ne postoje vrata

GNJILANE - U selu Parteš kod Gnjilana oko 250 srpskih đaka nastavu pohađa u školi u kojoj nema grejanja i kojoj je isključenja električna energija izjavila je Vesna Jovanović nastavnica Osnovne škole “Dositej Obradović”.

Jovanovićeva je rekla da je situacija u zgradi u kojoj nastavu pohađaju srednoškolci Ekonomske, Tehničke i Poljoprivredne i osnovci škole “Dositej Obradović”, veoma teška.

Ona je objasnila da je struja ovim školama isključenja ranije ali da se to tek oseća ovih dana kada je temperatura vazduha izuzetno niska i kada se nastavnici i đaci bukvalno smrzavaju na časovima.

Jovanovićeva je naglasila da je školska zgrada u Partešu u kojoj se nalaze pomenute škole u veoma lošem stanju, što potvrđuje i činjenica da na tri učionice ne postoje vrata.

Bez struje je i oko stotinka osnovaca u isturenom odeljenju škole “Dositej Obradović” u susednom selu Budriga.

Direktorka ove osnovne škole Maja Cvetković izjavila je da je Kosovska elektro korporacija isključila struju ovoj školi zbog neizmirenih dugovanja dodajući da je jedan deo duga plaćen i da očekuje da će struja vrlo brzo biti uključena.

Sredstva za grejanje još nisu stigla, osim što je opština Parteš donorala oko 30 kubika ogreva, prenela je TV “Puls”.

U selu Parteš živi oko 1250 Srba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track