SKANDAL: Tijanić vređao novinarke a ne studentkinje

Tijanić promenio pesmu

SKANDAL: Tijanić vređao novinarke a ne studentkinje

Društvo -
Direktor RTS tvrdi da se rečenica „sve devojčice imaju vime kupljeno u istoj prodavnici“, koju je izjavio na predavanju na FPN, odnosila na njegove koleginice

BEOGRAD - Sad se vadi...- Nisam nijednog trenutka vređao studente! Moje reči bile su usmerene protiv silikonskih usana, grudi i ostalih takvih lepotica u novinarstvu kod nas, kojih su, nažalost, prepuni mediji u Srbiji.Ovako se za Telegraf opravdao direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić, nakon Kurirovog pisanja o predavanju koje je 18. oktobra održao na Fakultetu političkih nauka, a u kome je kroz niz opisa izvređao studente, koji su se potom požalili našoj redakciji.On je u izjavi za ovaj internet portal rekao da je svaka reč iz njegovog izlaganja tačna, ali da su te kritike bile usmerene na „silikonske lepotice“ koje su preplavile medije u Srbiji.- Vi ste plod nesrećnog spermatozoida i uplakane jajne ćelije! Tragično ste začeti! Posedujete vrstu duhovitosti od koje se ježim. Smatram da su vas napravili u nepotrebnom broju i svi ste podjednako beskorisni. Sve devojčice bi ličile na Stoju, a svi dečaci na zaštićenog svedoka. Sve devojčice imaju iste pačje kljunove i vime kupljeno u istoj prodavnici - deo je Tijanićevog predavanja, ali kako kaže, ovim rečima on nije imao nameru da bilo koga uvredi, niti je išta od ovoga bilo upućeno prisutnim studentima, već „silikonskim novinarkama“.

Todorovićeva: To je njegov stilProfesorka Neda Todorović, na čijem predavanju je prvi čovek RTS gostovao, potvrdila je sadržaj njegovog izlaganja, ali ga je odbranila rekavši da je takav način obraćanja njegov stil i da nije vređao studente, već da je govorio protiv „silikonizacije novinarstva u Srbiji“.- Nijednim gestom nije uvredio studente, jer da jeste, reagovala bih ja prva. On je pričao o silikonskim usnama, grudima, koje je slikovito nazvao vimenom, i ostalim pojavama koje su zauzele mesta u novinarstvu i medijima, što je, nažalost, tačno - izjavila je ona i dodala da se Tijanić tako izražava i tako piše, slikovito i nadahnuto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja