Dačić: Napada me žena koja je uhvaćena s drogom

Premijer se iznervirao

Dačić: Napada me žena koja je uhvaćena s drogom

Društvo -
Premijer Ivica Dačić kaže da je od kokainske afere Biljane Srbljanović mogao da napravi špansku seriju i da mnogo toga zna o svima

BEOGRAD - Milo za drago.Ivica Dačić, premijer, ministar policije i šef socijalista, žestoko se iznervirao zbog sve češćih napada dramske spisateljice Biljane Srbljanović na njega. On je, gostujući na Prvoj televiziji u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, podsetio na čuvenu kokainsku aferu Srbljanovićeve.- Video sam više puta njene komentare na moj račun. To je isto kao kad bih ja komentarisao to što je ona privedena zbog droge. Ona nije osoba koja treba da deli lekcije. Izuzetno je poštujem, čak nisam hteo da se ta vest objavljuje da se ne bi zloupotrebljavala jer je ona politička ličnost - otkrio je Dačić i dodao:- Ona je posle toga jedva dočekala da me napadne. A od toga sam mogao da pravim špansku seriju jer je uhvaćena u trenutku dok je kupovala. Mnogo toga znam o svima.Dačić je ispričao i da je omiljena pesma njegovog partijskog druga Milutina Mrkonjića hit Džeja Ramadanovskog „Seda glava, a ni zrno mudrosti“, a dotakao se i nedavne posete Ketrin Ešton i Hilari Klinton.Na pitanje zašto je poljubio Ketrin Ešton, visoku predstavnicu za spoljnu politiku i bezbednost EU, a ne i Hilari Klinton, državnu sekretarku SAD, Dačić je rekao da mu je tako došlo.- Samo od sebe mi je to došlo. Hilari je stala uz Tomu, a Ketrin uz mene, tako je bilo po protokolu - naveo je Dačić.

Uskoro koncertDačić je još otkrio da će za četiri godine, kad bude napunio 50, napraviti koncert s prijateljima pevačima. Svoju strast za mikrofonom ne krije i ne razume ljude koji ga napadaju da je neozbiljan zato što ume da zapeva na nekoj proslavi.- Imali smo super razgovore u Sarajevu s bosanskohercegovačkim političarima, a posle sam se zagrlio s Halidom Bešlićem i zapevao. Šta je trebalo? Da pucam iz topova u Sarajevo? To smo radili ranije, pa smo propali - podsetio je premijer i dodao da sa sinom i ćerkom najčešće peva „Santa Lučiju“.Plakao sam zbog KosovaKada je Kosovo 17. februara 2008. godine proglasilo nezavisnost, prvi čovek SPS je plakao. Taj dan je namerno proveo u Gračanici.- Išli smo u koloni, oni ka Prištini, a ja ka Gračanici. Trube, mašu zastavama, mi se vozimo, a vozač izbacio ruku napolje i pokazuje tri prsta. Bila je to jako naelektrisana atmosfera, radile su emocije i s naše i s njihove strane. Plakao sam. Bila je to teška atmosfera - otkrio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja