Film o dijalogu studenata Srba i Albanaca
Foto: Preent Screen

Kosovo

Film o dijalogu studenata Srba i Albanaca

Društvo -
Film o pokušaju mirovnog dijaloga studenata srpske i albanske nacionalnosti na Kosovu i njihovim napetim susretima, najpre 1999. godine neposredno posle bombardovanja, a zatim i 10 godina kasnije, na programu je večeras od 21 čas

BEOGRAD - Film "Ponovo zajedno - 10 godina nakon rata" Juna Haukelanda, koji govori o studentima srpske i albanske nacionalnosti sa Kosova, biće prikazan večeras na festivalu "Sobodna zona" u Beogradu. Film o pokušaju mirovnog dijaloga studenata srpske i albanske nacionalnosti na Kosovu i njihovim napetim susretima, najpre 1999. godine neposredno posle bombardovanja, a zatim i 10 godina kasnije, na programu je večeras od 21 čas.

Posle projekcije biće organizovana rasprava na temu "Kosovo: između pregovora i dijaloga", u kojoj će učestvovati reditelj filma, kao i jedan od aktera iz tima osnivača Nansen dijalog mreže Stajner Brin koji je 2009. godine nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Na tribini će učestvovati i reditelj Lazar Stojanović i direktor medijske kuće Internjuz Kosovo Faik Ispahiju. Na festivalu "Slobodna zona" u utorak će biti prikazani i filmovi autora okupljenih oko projekta "Dokufest fabrika". Publika će imati priliku da vidi film "Zid" Nikole Polića, o slučaju dve škole pod jednim krovom na kosovski način, dokumentarac "Zastava" Borisa Karamuca i film Srđana Slavkovića "Beograd-Priština". Programi se realizuju u saradnji Hartefakt fonda i Festivala "Slobodna zona", a publika će moći da razgovara sa autorima i protagonistima filmova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track