Komunalci hoće kod Dinkića

Prete štrajkom

Komunalci hoće kod Dinkića

Društvo -
Radnici će, ukoliko ministar bude smatrao da dijalogu nema mesta, 16. novembra organizovati generalni protest u Beogradu

BEOGRAD - Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" najavili su danas da će stupiti u generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi o zaradama.

Oni traže da ih danas nakon održavanja javne sednice ispred Vlade Srbije, primi ministar finansija Mlađan Dinkić i pomogne u razrešavanju problema nastalih zbog Zakona o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru koji, kako navode, pogađa najniže i najugroženije kategorije zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima.

U saopštenju piše da umesto da Zakon ispuni osnovnu normu i ograniči samo najviše zarade u javnom sektoru, on umanjuje i zarade najugroženijima i najmanje plaćenim radnicima.

Sindikat navodi da će, ukoliko ministar bude smatrao da dijalogu nema mesta i bude istrajavao na rešenjima "koja ne predstavljaju boljitak za Srbiju i radništvo komunalne privrede Srbije", 16. novembra organizovati generalni protest u Beogradu na kome će biti doneta odluka o stupanju u generalni štrajk u celoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track