Festival nauke: Budite na mestu zločina, sakupite otiske
Foto: Rojters

Nema teorije

Festival nauke: Budite na mestu zločina, sakupite otiske

Društvo -
Odeljenje za forenzičke nauke (CSI) iz Notingema u Velikoj Britaniji održaće interaktivnu radionicu na kojoj će posetioci imati priliku da, kao na uviđaju, sakupljaju otiske prstiju i proučavaju tragove koje počinioci zločina ostavljaju za sobom

BEOGRAD - Šesti međunarodni Festival nauke održaće se u Beogradu od 29. novembra do 2. decembra, a festivalsku četvrt obrazovaće robna kuća Kluz, Studentski kulturni centar, Galerija NBS i Teatar Bojan Stupica.Pod sloganom "Nema teorije", na festivalu će učestvovati više od 450 mladih naučnika iz 36 naučno-obrazovnih institucija iz zemlje, kao i 40 gostiju iz Francuske, SAD, Španije, Mađarske, Velike Britanije i Hrvatske.

Među inostranim gostima je bivša astronautkinja NASA Marša Ajvins, koja će u Studentskom kulturnom centru pričati o svojim iskustvima na pet svemirskih misija i više od 1.300 sati provedenih u svemiru.

Odeljenje za forenzičke nauke (CSI) iz Notingema u Velikoj Britaniji održaće interaktivnu radionicu na kojoj će posetioci imati priliku da, kao na uviđaju, sakupljaju otiske prstiju i proučavaju tragove koje počinioci zločina ostavljaju za sobom.Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 400 dinara, a cena za laserski šou u Teatru Bojan Stupica i večernji muzičko-naučni program u SKC-u iznose 150 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track