Zoran Stojanović novi član Visokog saveta sudstva

Izabran

Zoran Stojanović novi član Visokog saveta sudstva

Društvo -
Redovni profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu bio je savezni ministar pravde 1993-1994, kao i predsednik Komisije za izradu važećeg Krivičnog zakonika

BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas redovnog profesora krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Zorana Stojanovića za člana Visokog saveta sudstva (VSS) iz reda profesora pravnih fakulteta.

Predlog da Zoran Stojanović bude izabran za člana VSS utvrđen je na zajedničkoj sednici dekana pravnih fakulteta. Stojanović je rođen 1947. godine u Beogradu, gde je završio Pravni fakultet 1970. Magistrirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Pravnom fakultetu u Ljubljani. Bio je savezni ministar pravde 1993-1994. godine, kao i predsednik Komisije za izradu važećeg Krivičnog zakonika. Sad je predsednik Radne grupe za izmene i dopune tog zakonika.

Skupština Srbije je potvrdila danas Sporazum sa Vladom Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju. Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je poslanicima na sednici da su taj sporazum napravili stručnjaci iz Mađarske i Srbije i da će on doprineti dobrim odnosima dve zemlje. "Zakon precizno utvrđuje način prelaska granice i koji su to državni prelazi.

Vrlo precizno reguliše sva pitanja", naveo je Obradović. Parlament je danas nešto posle 12 časova završio rad, a nastavak prekinute sednice na čijem su dnevnom redu izmene Carinskog zakona i potvrđivanje više međudržavnih sporazuma i ugovora, zakazan je za utorak, 20. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track