OPERACIJA BUMERANG: Mišković peva o vezi sa Šarićem!

Srpska policija saslušava vlasnika "Delte“

OPERACIJA BUMERANG: Mišković peva o vezi sa Šarićem!

Društvo -
Srpski tajkun dobio poziv da se u ponedeljak pojavi na saslušanju u MUP. Istraga pokrenuta zbog biznisa s narko-bosom Darkom Šarićem

BEOGRAD - Nema gde ga nema!Miroslav Mišković, vlasnik kompanije „Delta“, predmet je policijske istrage simbolično nazvane „bumerang“, zbog poslovanja sa Darkom Šarićem, odbeglim narko-bosom, ekskluzivno saznaje Kurir! Policija češlja poslove jednog od najbogatijih biznismena oko slučaja „Nibens“, gde su on i Šarić u sumnjivim poslovima. Njemu je, kako je saopštila „Delta, uručen poziv da se u ponedeljak u 10 sati pojavi u MUP na saslušanju. - Policijski tim već uveliko proverava poslove Miškovića sa Šarićem, a uskoro će biti poznati prvi rezultati, i to u slučaju „Nibens grupe“, čijem se vlasniku Milu Đuraškoviću sudi zbog zloupotreba položaja teških 32 miliona evra, koliko je oštećena firma FAM iz Kruševca. Tu se istražuje da li su Mišković i Šarić zajednički učestvovali u kupovini pojedinih firmi u okviru ove grupe i da li je bilo sumnjivih transakcija, odnosno pranja novca - tvrdi naš izvor blizak istrazi i dodaje da je istragom obuhvaćen i sin vlasnika „Delte“ Marko Mišković, koji je bio blizak sa Šarićima.Vrlo brzo nakon akcije „bumerang“ kreću i hapšenja zbog afere u kojoj je učestvovala Miškovićeva firma „Delreal“. Najbogatijem Srbinu je omogućena konverzija 16 hektara zemljišta bez nadoknade, čime je budžet Srbije oštećen za ogroman iznos novca.A kako je to išlo: Mišković je 2001. godine dobio pravo korišćenja 16 hektara kod Kvantaške pijace, a to pravo 2005. prelazi na firmu „Delreal“. Demokrate su donele zakon kojim je omogućena konverzija, ali kako Mišković na zemljištu nije ništa izgradio, umesto da mu ga oduzmu, on dobija konverziju prava korišćenja u pravo svojine, s tim da ne bi trebalo ništa da plati, navodi se u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije. Sporno je i to što je Odeljenje za imovinsko-pravne odnose Opštine Novi Beograd priznalo da su troškovi kupovine zemlje devet miliona evra, pa ispada da bi država trebalo da doplati milion evra - naveo je savet.

Darko Šarić
Darko Šarić

Mišković i Šarić zidali BelvilDarko Šarić je dao čak 100 miliona evra za gradnju naselja Belvil, a novac uplatio na račun firme „Blok 67 asosiejts Beograd“, koja je nosilac izgradnje Belvila, a čiji je jedan od osnivača „Delta rilestejt d.o.o“, u Miškovićevom vlasništvu, pisao je Novi magazin. Uprava kriminalističke policije MUP u saradnji sa austrijskim istražnim organima ispituje sumnju da je Šarićevih sto miliona evra, uplaćenih kroz dve transakcije - 81.566.000 evra, odobrena u periodu 2007-2008. godine, a druga, 17.924.000 evra, u periodu 2008-2009. godine završilo na računu Miškovićeve firme. U Belvilu nekoliko stotina stanova nije prodato, a sumnja se da je to deo koji sleduje Darku Šariću. Inače, Mišković je tokom 2009. i 2010. godine pomagao Darku Šariću da dobije kredit kod Univerzal banke od pet miliona evra.

Gde se još omrsio♦ Luka Beograd♦ Novosti♦ C market

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja