Mrkonjić: Policija je kriva zbog zastoja!
Foto: KURIR

Intervju, Milutin Mrkonjić ministar saobraćaja

Mrkonjić: Policija je kriva zbog zastoja!

Društvo -
Isključenje teretnjaka sa auto-puta nije u nadležnosti Ministarstva saobraćaja, samo MUP može da uklanja vozila

BEOGRAD - Nisam odgovoran!Nikome ništa ne prebacujem, ali tvrdim da su se nadležne službe na najbolji način nosile sa snegom - kaže u intervjuu za Kurir ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.♦ Zašto niste isključili šlepere sa auto-puta kad je nastao haos, a ljudi bili zavejani satima?- Jedino policija može iz saobraćaja da isključi vozila i teretnjake, to nije u ingerenciji Ministarstva saobraćaja. To je bio mali zastoj. Ne mogu se sva teretna vozila isključiti, ne mogu se isključiti ona koja prevoze naftu, hranu... Tri bugarska teretnjaka napravila su navodni haos. Evo, posle razgovora s vama idem u obilazak deonica i svih važnih magistralnih puteva. Jesu li su krivi „Putevi Srbije“ ili neko drugi?- Za tu konkretnu situaciju ne. Šta su mogli da urade oni kad je nastao čep, nisu mogli ni da priđu. Ali premijer Dačić vas je kritikovao što putevi nisu očišćeni.- Premijer je u pravu kada traži odgovornost, prihvatam kritike, ali on treba da je upoznat s činjenicom da je danas stanje u Evropi zbog snega mnogo gore nego kod nas. Pa i u Švajcarskoj je haos. Nisam rekao da je situacija idealna, ali relativno je dobra. Razgovaraću s premijerom i objasniti kako stoje stvari. Hoćete da kažete da nije bilo problema?- Svake godine preduzeće za puteve je spremno za raščišćavanje. To sam jasno rekao, bez obzira na to što ima mnogo teškoća. Pre svega mislim na preduzeća koja rade u „Nibens grupi“. Bez obzira na njihove probleme, u koje ne želim da ulazim, svoj deo posla su obavili.

Dačić i Vučić idu ispred vremena♦ Kako gledate na činjenicu da vaš lider stranke razgovara s Hašimom Tačijem?- Kad je Milošević uhapšen, nelegalno isporučen i kad su ga ubili u Hagu, svi smo znali kako će se odvijati situacija s Kosovom. Dačić, Vučić i ostali u Vladi spremni su da se uhvate ukoštac s najvećim problemima i reše ih. Datum za početak pregovora sa EU upravo je dokaz da dobro rade.

Vučiću, samo napred♦ Vučić je krenuo u oštru borbu protiv korupcije. Da li će se sve isterati na čistac?- Borba protiv korupcije je dugotrajna. U godinama u kojima sam dajem punu podršku potpredsedniku Vučiću da istraje u poslu koji je započeo. Uvek ću mu biti na raspolaganju.

Slike govore više od reči♦ Kako sada gledate na situaciju u DS? Kakav je vaš stav prema Tadiću i Đilasu?- Poznato je da u kabinetu imam sliku Miloševića, koja je tu da me podseća. Ali tu je i slika s Tadićem, Nikolićem, Đilasom, Veljom, Dačićem. Te slike govore sve. Neke ljudske vrednosti moraju se poštovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track