U petak na subotu ledena kiša!
Foto: KURIR

Sibirska zima

U petak na subotu ledena kiša!

Društvo -
U Srbiji će u petak biti umeren i jak mraz, a temperatura će biti i do minus 20 stepeni

BEOGRAD - U Srbiji će danas i sutra biti umeren i jak mraz, od -16 C do -9 C, lokalno i do -20 C.Posle veoma hladnog jutra sa umerenim i jakim mrazem, po kotlinama će ponegde biti magla.

Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren zapadni, jugozapadni, krajem dana jugoistocni. Minimalna temperatura od -16 C do -9 C, lokalno po kotlinama i na visoravnima i do -20 C, najviša dnevna od -8 C do -2 C, saopštio je Republicki hidrometeorološki zavod.

U Beogradu jutro veoma hladno sa umerenim, na širem području grada i jakim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab zapadni, jugozapadni, krajem dana umeren jugoistocni. Minimalna temperatura oko -9 C, na širem području grada i do -15 C, najviša dnevna oko -2 C.

U noći između petka i subote moguće je i ledena kiša.

Vreme za narednih sedam dana

U petak ujutru veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. Tokom većeg dela dana malo i umereno oblačno i suvo uz porast dnevne temperature. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju. Krajem dana i u toku noći naoblačenje, ponegde sa slabim padavinama uglavnom u zapadnim i severnim krajevima. Kiša, ledena kiša, na višim planinama sneg. U Timočkoj krajini povremeno sa snegom.

U subotu u većem delu toplije, sem u Timočkoj krajini. Pre podne umereno oblačno, posle podne i krajem dana oblačno mestimično s kišom, u višim planinskim predelima i u Timočkoj krajini sa snegom, u istočnim krajevima moguća je pojava ledene kiše.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.U nedelju pre podne oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i u Timočkoj krajini sa snegom. Vetar u slabljenju. Posle podne delimično razvedravanje, prvo na severu i zapadu.

U ponedeljak umereno oblačno i suvo, krajem dana naoblačenje sa padavinama prvo u severnim i zapadnim krajevima kiša, u višim predelima susnežica i sneg. U utorak i sredu oblačno sa susnežicom i snegom u većini krajeva. U četvrtak prestanak padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track