VRTI PARE: Đilas se bogati na TV Studiju B!

Gradonačelnik izvrdao zakon

VRTI PARE: Đilas se bogati na TV Studiju B!

Društvo -
Njegova firma „Dajrekt medija“ kupila reklamni prostor na gradskoj televiziji, a tu medijsku kuću dotira grad sa 1.800.000 evra godišnje

BEOGRAD - Kao margarin - u sve se meša.Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas preko svoje firme „Dajkrekt medija“ vrti lovu na gradskoj televiziji Studio B, kojoj grad svakog meseca dotira novac za poslovanje! Firma „Dajrekt medija“, čiji je jedan od vlasnika prvi čovek prestonice, kupila je deo reklamnog prostora Studija B, a taj procenat u ukupnom oglasnom prostoru u 2012. godini, na mesečnom nivou iznosi šest do osam odsto. Grad Beograd je tokom 2012. dotirao televiziju sa 17,5 miliona dinara mesečno, odnosno oko 153.508 evra, što je na godišnjem nivou 210.000.000 dinara, odnosno, oko 1.842.105 evra.Iako je to direktan sukob interesa, zbog jezivo napisanog zakona, ako vlasnik firme, u ovom slučaju gradonačelnik Đilas prebaci svoja upravljačka prava na treće, nepovezano lice, nema sukoba interesa, iako dobit od te firme, u ovom slučaju i preprodaje reklamnog prostora na Studiju B, ide i njemu u džep!Uvidom u APR, početkom 2011. godine upisano je u Registar privrednih subjekata da je Dragan Đilas preneo upravljačka prava u „Multikom grupi“ - koja je većinski vlasnik „Dajrekt medije“, na Jadranku Drinić, koja je ujedno i direktor u „Multikom grupi“ i koja ima vlasnički procenat i u „Dajrekt mediji“.Aleksandar Ralev, direktor poslovnog sektora i marketinga Studija B, kaže za Kurir da je „Dajrekt medija“ kupila od šest do osam odsto reklamnog prostora televizije.Na pitanje da li je to sukob interesa, jer gradonačelnikova firma posluje sa gradskom televizijom, kaže: - Ne znam da li je to gradonačelnikova firma. Da li gradonačelnik ima firmu, to nije stvar Studija B. Nije moj posao da ulazim u to. Mene se to ne tiče. Zakon je za sve isti.

Prava preneta pre pet godina?!- „Dajrekt medija“ posluje sa svim medijima, pa tako logično i sa Studiom B. Gradonačelnik je po zakonu preneo sva upravljačka prava na direktora firme pre više od pet godina i nije potrebno da traži mišljenje Agencije - naveli su u Đilasovom kabinetu.Agencija: Sukob interesa? Zoran Stojiljković, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže da treba proveriti da li je gradonačelnik prebacio upravljačka prava u „Dajrekt mediji“.- Ako je gradonačelnik preneo upravljačka prava na nepovezano lice, onda nije u sukobu interesa. Međutim, ako nije preneo upravljačka prava a posluje s gradskom televizijom, onda ovo treba istražiti, jer to jeste sukob interesa - poručio je Stojiljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track