U Prištini minirana promocija gej magazina
Foto: Rojters

Napali pa se hvalili na Fejsbuku

U Prištini minirana promocija gej magazina

Društvo -
Prištinska telelvizija Klan Kosova je objavila da je odgovornost za demoliranje scene preuzela grupa navijača fudbalskog kluba Priština "Plisat", koji su na Fejsbuku objavili da su oni unistili scenu u Domu mladih i sportova u Prištini

PRIŠTINA - Nepoznate osobe demolirale su salu u Domu mladih i sportova u Prištini u kojoj je planirano predstavljanje poslednjeg broja magazina Kosovo 2.0, u celosti posvećenog seksu. Glavna i odgovorna urednica magazina Besa Ljuci potvrdila je da su neidentifikovane osobe demolirale scenu na kojoj je trebalo da budu predstavljene sadržaji i razgovorima sa osobama iz LGBT zajednice.

"Policija je ovde i ne znamo ko je ovo učinio”, kazala je Ljucijeva za prištinske medije. Demoliranje scene nije, međutim, zaustavilo i predstavljanje magazina i aktivnosti koje su organizovane u predstavljanju poslednjeg njegovog broja. Prethodno je tokom dana protiv održavanja predstavljanja i sadržaja magazina protestvovao jedan broj studenata iz studentske organizacije "Studentski mir", ocenjujući da se time doprinosi nemoralu mladih i da se uništava kosovsku omladinu.

Ovaj, četvrti broj magazina Kosovo 2.0 govori o tome koliko su mladi na Kosovu, ali i regionu informisani o seksu, koja shvatanja imaju primat i koji su stereotuipi i pritisci s kojima se društvo suočava kada se radi o temi seksa.

Prištinska telelvizija Klan Kosova je objavila da je odgovornost za demoliranje scene preuzela grupa navijača fudbalskog kluba Priština "Plisat", koji su na Fejsbuku objavili da su oni unisttili scenu u Domu mladih i sportova u Prištini.

Policija Kosova koja je u značajnom broju obezbeđivala održavanje predstavljanje magazina, uhapsila je nekoliko osoba, a u akciji onemogućavanja ekscesa koristila je i suzavac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track