Dragica Nikolić uručila paketiće deci ometenoj u razvoju
Foto: Infobiro

Dragica Nikolić uručila paketiće deci ometenoj u razvoju

Društvo -
Paketiće za korisnike Kreativno-edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe obezbedio Međunarodni klub žena u kome su okupljene supruge stranih ambasadora u Srbiji

BEOGRAD - Prva dama Srbije Dragica Nikolić družila se danas sa osobama ometenim u razvoju u hotelu "Ekscelzior" i podelila im paketiće za predstojeće praznike.

Paketiće za korisnike Kreativno-edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe obezbedio je Međunarodni klub žena u kome su okupljene supruge stranih ambasadora u Srbiji, a prva dama Srbije se odazvala njihovom pozivu da sa njima učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji.

Osobe ometene u razvoju pripremile su za goste kratak program, otpevali su im dve pesmice na engleskom i dve na srpskom jeziku i u znak zahvalnosti podelili poklone koje su sami napravili.

Potpredsednica Međunarodnog kluba žena Beatris Grozdanić rekla je da se ovakva okupljanja organizuju već dve i po godine za redom zahvaljujući Kristofu Brukneru, generalnom direktoru hotela "Ekscelzior".

"Trudimo se da integrišemo decu sa posebnim potrebama da postanu i oni deo našeg društva da se osećaju potrebnim, voljenim, paženim i maženim", naglasila je Grozdanić.

Ona je istakla da pojedine žene ambasadora volonterski rade sa ovom decom, uče ih engleski jezik, razne pesmice.

Predsednica Kreativno-edukativnog centra Margareta Kecman naglasila je da se raduje što u Srbiji ima sve više ovakvih manifestacija i dobrih ljudi koji se trude da deci sa posebnim potrebama omoguće druženje.

"Za naše korisnike je to veliki događaj, jer je to prilika da se uključe u društvo i da ono o čemu pričamo - inkluzija zaista zaživi", naglasila je ona.

Kecmanova je dodala da osobe sa intelektualnim poteškoćama još uvek imaju problem izolovanosti i da se na prevazilaženju ovog problema još mora raditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track