Rtanj zaposeli novinari i naučnici

Rtanj zaposeli novinari i naučnici

Društvo -
Naučnici i profesori univerziteta u Beogradu najavili su teme kojima će se baviti tokom narednog vikenda

RTANJ - Na planini Rtanj, dan uoči "smaka sveta" je živo - mnogi naučnici, fizičari, metafizičari, astrolozi, ali i brojne novinarske ekipe spremaju se za "svojih pet minuta slave", jer je prema nekim tumačenjima Majanskog proročanstva 21.decembar završetak jednog galaktičkog ciklusa.

Na konferenciji za novinare, koju je organizovao Centar za istraživanje i ekologiju "Duh Rtnja", naučnici i profesori univerziteta u Beogradu najavili su teme kojima će se baviti tokom narednog vikenda.

Svi su jednodušni u proceni da do očekivanog "smaka sveta" sigurno neće doći, a spremni su da zainteresovanima iznesu svoja viđenja Majanskog proročanstva, "otkriju tajnu" te planine na jugoistoku Srbije ili jednostavno ukažu na nepobitne naučne činjenice: poklopila su se galaktička dešavanja, početak zime i tumačenja proročanstva.

Fizičar Ljubo Ristovski je rekao da Rtanj nije obična planina i lokalni fenomen, već da su slična

dešavanja uočena na piramidama koje su otkrivene u Bosni i Hercdeegovini i u iranu.

Profesor Velimir Abramoviuć tvrdi da je Rtanj prirodni rezonator, čije su stranice pod uglom od 105 stepeni.

Teza da Rtanj nije prirodna planina zastupao je profesor Miloš Grozdanović, već da je to veštačka tvorevina, kao i sama zemaljska kugla. Objašnjenje te svoje teze obećao je na predavanju tokom vikedna.

Tako, dok je većina zemaljske kugle, sudeći po novinskim izveštajima i direkntim uključenjima iz mnogih krajeva sveta, pa i Meksika, postojbine drevnih Maja, na Rtnju je za događaj koji se očekuje - prilično mirno.

Za 21. decembar, na vrhu Rtnja, neki su predvideli vatrene kugle, dok drugi čvrsto tvrde da se ništa neće dogoditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track