Od državnih podstanara 700.000 evra

Budžetski prihod

Od državnih podstanara 700.000 evra

Društvo -
Prosečna stanarina je po 150 evra. Najviše državnih stanova se nalazi u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu...

BEOGRAD - Država poseduje u vlasništvu 16.425 stanova koje uglavnom izdaje, ali su imena korisnika nepoznata. Prosečan zakup za 4.668 podstanara je po 150 evra, a u budžet se slije 700.000 evra.Knjigovodstvena vrednost tih stanova je oko 19,8 milijardi dinara, a tržišna sigurno mnogo veća.Najviše državnih stanova se nalazi u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu, i u ostalim gradovima.Republička direkcija za imovinu je evidentirala i ukupno 4.668 korisnika, odnosno zakupaca tih nekretnina.

Sve ovo navodi se u zvaničnom odgovoru koji je ova institucija poslala Agenciji za borbu protiv korupcije, odgovarajući na njihov zahtev od 5. decembra.

Agencija je tada tražila pisani odgovor na pitanje koliko je stanova u svojini Republike Srbije, ko ih trenutno koristi i po kom osnovu, kao i da im dostave kopije ugovora o zakupu za izabrana i postavljena lica.

Presek državne imovine urađen je na dan 17. decembar, dok su u Direkciji odgovorili da podatke o tome ko je stvarni zakupac tih stanova - nemaju, ističe list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track