Odličnim studentima Pravnog po 10.000 dinara stipendije
Foto: Marina Lopicic

Pravni fakultet

Odličnim studentima Pravnog po 10.000 dinara stipendije

Društvo -
Reč je o akademcima slabijeg materijalnog stanja

BEOGRAD - Četvrtu godinu zaredom Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu dodelio je danas stipendije za 100 odličnih studenata slabijeg materijalnog stanja, u neto mesečnom iznosu od po 10.000 dinara, u narednih 10 meseci.Za tu namenu izdvojeno je 10 miliona dinara, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović pozvao je na svečanosti i druge visokoškolske ustanove da slede primer Pravnog fakulteta.Obradović je ukazao na važnost socijalne uloge visokoškolskih ustanova koje finansijski mogu da pomognu svojim studentima slabijeg materijalnog stanja.

"Pravni fakultet godinama nije povećavao školarinu, ulaže u opremu i njegovi studenti postižu odlične rezultate na takmičenjima", rekao je Obradović i naveo da će Ministarstvo u narednom periodu pokušati da poveća broj studenata o trošku države.

Dekan prof. dr Sima Avramović ukazao je na važnost razvijanja socijalno odgovornih fakulteta i naveo da i druge ustanove treba da raspišu konkurse, makar i za manji broj akademaca.

"Uspeli smo i ovoga puta da obezbedimo sredstva", rekao je Avramović i naveo da je ove godine 300 samofinansirajućih studenata manje upisano, zbog opšte društvene krize.

Ugovore o stipendiranju dobilo je 20 studenata druge godine, 30 treće, 40 četvrte i deset studenata na master studijama, a kriterijumi za dodelu bili su redovno upisivanje naredne godine i da je prosek primanja u domaćinstvu do proseka zarade u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track