LEDENO: Na Kopaoniku - 14, na Crnom vrhu mećava

Zima

LEDENO: Na Kopaoniku - 14, na Crnom vrhu mećava

Društvo -
Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 77 centimetara, Zlatiboru 27, u Sjenici 14, na Crnom Vrhu i u Dimitrovgradu šest

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku gde je u pet časova izmereno minus 14 stepeni i gde pada slab sneg, dok na Crnom vrhu, gde je temperatura vazduha iznosila minus 13 stepeni, veje snežna mećava.

Najviša temperatura vazduha od minus dva stepena izmerena je u Loznici i Kraljevu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). U Kikindi je izmereno minus 10, u Banatskom Karlovcu i Ćupriji minus devet, Zrenjaninu, Sjenici i Zaječaru minus osam, Velikom Gradištu minus sedam, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu minus šest, a na Paliću, u Novom Sadu, Nišu i Vranju minus pet stepeni.

U Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Negotinu, Požegi, Kruševcu i Leskovcu izmerena su minus četiri, a u Kuršumliji minus tri stepena.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 77 centimetara, Zlatiboru 27, u Sjenici 14, na Crnom Vrhu i u Dimitrovgradu šest, u Kuršumliji pet, Kikindi četiri, Banatskom Karlovcu, Kruševcu, Ćupriji, Leskovcu i Vranju tri, Velikom Gradištu i Nišu dva, a na Paliću i u Zrenjaninu jedan centimetar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track