Auto-škole: Svi će završiti obuku do 25. januara

Auto-škole: Svi će završiti obuku do 25. januara

Društvo -
Petar Rašeta nije mogao da kaže koliko se polaznika još obučava po starom programu, ali je poručio da nisu tačni navodi da polaznicima po starom programu neće biti omogućeno da i završe obuku

BEOGRAD - Sekretar Zajednice auto-škola Petar Rašeta izjavio je danas da je uveren da će auto-škole omogućiti svim polaznicima, koji obuku za vožnju pohađaju po starom programu, da je i završe do 25. januara, kada ističe rok za obuku po starim propisima.

Prema važećim propisima, kandidati koji su počeli obuku po starim propisima moraju da je završe najkasnije do 25. januara, a u slučaju da se to ne dogodi moraće da je ponovo plate i završe po novom programu. Rašeta nije mogao da kaže koliko se polaznika još obučava po starom programu, ali je poručio da nisu tačni navodi da polaznicima po starom programu neće biti omogućeno da i završe obuku.

Kako je naveo, obuka i polaganje vozačkog ispita po novom programu odvija se dobro uprkos problemima zbog nedovoljno preciznih uputstava iz MUP-a Srbije. Novi propisi o obuci vozača propisuju da kandidat pohađa 40 časova teorije i prakse. Teorijska obuka kandidata traje najmanje 30 časova predavanja i najmanje deset časova vežbi. Uključen je i video nadzor na nastavi i na ispitu, a polaznici će kao poseban ispit polagati prvu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track