GUTAČ EKSERA I SIJALICA: Treba mi 20.000 da bih preživeo!

Tužna sudbina Branka Crnogorca Karelija

GUTAČ EKSERA I SIJALICA: Treba mi 20.000 da bih preživeo!

Društvo -
Čovek koji je pojeo više od 25.000 sijalica i bio svetska atrakcija danas živi u bedi. Na stomaku ima izraslinu, odstranjene su mu dve trećine želuca i mora na terapiju

APATIN - Svi su ga zaboravili.Da li se neko još uvek seća Karelija, čoveka o kojem je svetska štampa svojevremeno pisala kao o jedinstvenom medicinskom fenomenu jer je u toku svoje bizarne karijere uspeo da pojede preko 25.000 sijalica, 15.000 viljušaka i kašika, 2.500 tanjira i oko 30 kilograma eksera? Čoveka koji je šokirao javnost kad je iz opklade za dva dana pojeo ceo bicikl?Kareli više ne nastupa. Povukao se. Daleko od očiju javnosti, s teškom mukom preživljava penzionerske dane pod „civilnim“ imenom Branko Crnogorac.- Nakon šest operacija doktori su mi zabranili da nastavim s dotadašnjim načinom života. Stigle su me godine i teško sam oboleo. Nije mi žao zbog toga kako je sve na kraju ispalo, ali me tišti to što su me, nakon svega, ljudi zaboravili i napustili - priča Branko (81).Kaže da je još u mladosti shvatio da je drugačiji od ostalih. Iz vojske je izbačen jer je pojeo 30 porcija pasulja i šest vekni hleba.- Doktori su ustanovili da imam neverovatno jaku želudačnu kiselinu, koja je sposobna da razgradi sve osim zlata. Žileti su mi se topili još u ustima, a gvožđe sam jeo bez problema. Hteo sam iz opklade da pojedem „fiću“ ili most, ali nisam uspeo da se dogovorim sa sponzorima. Ma bio sam sila, čak sam preživeo i ujed kobre - priseća se Branko.Neobičan režim ishrane ipak je ostavio posledice. Branku su odstranjene dve trećine želuca, a na stomaku ima benignu izraslinu tešku nekoliko kilograma. Otežano hoda zbog proširenih vena. Nekadašnju slavu i novac, kako sam kaže, odavno je pojela surova realnost.

Pomozite Branku- Lekari su odbili da me operišu, pa su mi propisali terapiju injekcijama. Međutim, sa 14.000 dinara penzije jedva uspevam da se prehranim. Bez terapije nisam u mogućnosti da hodam, a za izraslinu na stomaku mi je neophodan specijalizovani pojas. Potrebno mi je 20.000 dinara - u suzama priča nekadašnja zvezda Žilnikovih filmova.Branku je za injekcije i pojas potrebno 20.000 dinara. Svi koji su u mogućnosti da mu pomognu novac mogu uplati na račun Komercijalne banke, na broj 205900101724570754.

Mnogo ga je koštalo postavljanje rekorda
Mnogo ga je koštalo postavljanje rekorda

Nekada je punio novinske stupce
Nekada je punio novinske stupce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track