STRES TRUDNICE: Ne daju mi da se porodim!

Zbog poslodavca Sandra Stojanović bez uputa

STRES TRUDNICE: Ne daju mi da se porodim!

Društvo -
U sredu treba da se javim u porodilište, a ne mogu da dobijem uput za porođaj jer mi od decembra nije overena zdravstvena knjižica, iako sam u stalnom radnom odnosu u hotelu „Rojal“ u Beogradu, kaže Sandra

BEOGRAD - Trpi strašan stres!- Pogledajte koliki mi je stomak, samo što se ne porodim, a ostavljena sam na milost i nemilost. U sredu treba da se javim u porodilište, a ne mogu da dobijem uput za porođaj jer mi od decembra nije overena zdravstvena knjižica, iako sam u stalnom radnom odnosu u hotelu „Rojal“ u Beogradu. Platu ni suprug ni ja nismo dobili već mesecima, pa samim tim ne mogu da dobijam trudničku nadoknadu - požalila se Kuriru Sandra Stojanović (26) iz Beograda. Kaže da bez dinara mesečnih prihoda čeka bebu, a da bez overene knjižice sve mora sama da plaća.Pošto je firma neko vreme bila u blokadi, radnici, među kojima je i trudna Sandra, ne primaju platu niti im se uplaćuju doprinosi, pa je ona od ove godine ostala bez zdravstvenog osiguranja. Nažalost, i Sandrin suprug mesecima ne prima platu, a beba samo što nije došla na svet. Da muka bude veća, budući roditelji su zbog neodgovornosti firme za koju rade morali iz svog džepa da plaćaju ultrazvučni pregled i CTG kontrolu za bebino srce, što bi inače pokrilo zdravstveno osiguranje da ga trudnica ima.Do zaključenja ovog broja odgovore od hotela „Rojal“ nismo dobili.(S. S.)

Kurir pomogaoSamo sat vremena pošto je Sandra izašla iz redakcije, zahvaljujući Kuriru i brzoj reakciji RFZO, problem je rešen.- Već su me zvali, suprug je otišao po potvrdu za zdravstveno osiguranje! Ne znam kako da vam se odužim - rekla je Sandra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track