Vučić: Luka Beograd i Veterinarski zavod na meti istrage

Sporne privatizacije

Vučić: Luka Beograd i Veterinarski zavod na meti istrage

Društvo -
Vučić je rekao da je u slučaju Luke Beograd i Veterinarskog zavoda saslušan "ozbiljan" broj ljudi, ali nije rekao da su među njima bili Milan Beko i lider LDP Čedomir Jovanović

BEOGRAD - Prvi potpredednik vlade Aleksandar Vučić najavio je danas da su u okviru istrage spornih privatizacija, uz Sartid, sledeći na redu Luka Beograd i Veterinarski zavod.

Vučić je novinarima na Vojnoj akademiji rekao da je u slučaju Luke Beograd i Veterinarskog zavoda saslušan "ozbiljan" broj ljudi, ali nije mogao da odgovori da li je među njima i biznismen Milan Beko."Saslušano je više odgovornih lica i u Luci Beograd i Veterinarskom zavodu i iz nekih drugih preduzeća, koja su bila povezana sa tim privatizacijama. Mislim da su to uz Sartid i još dve privatizacije sledeći na redu od 24 predmeta o kojima smo govorili", istakao je Vučić.

Na pitanje da li je u slučaju Veterinarskog zavoda sašlušan i lider LDP Čedomir Jovanović, Vučić nije odgovorio.Upitan šta je sa istragom u slučaju Galenika, on je rekao da se ona privodi kraju."Mislim da je reč o ozbiljnom predmetu", zaključio je Vučić.

Upitan o imenovanju direktora policije, Vučić je kazao da je to nadležnost ministra policije i da se ne bi javno izjasnio o tome koga podržava. Upitan da prokomentariše situaciju vezano za Vladu Vojvodine i ugovor sa Emiratima, Vučić je rekao da se iza nezadovoljstva poslom sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima krije strah od toga da će cene obradivog zemljišta u Srbiji porasti, pa da kritičari tog posla neće moći da kupuju zemlju "budzašto".

"Kad je reč o prodaji sedam kombinata, Mi ih danas prodajemo za 100 miliona evra, a oni su ih prodali za 23 miliona evra i danas su u dubiozi ti kombinati od 30 miliona evra", naveo je on.

Prema rečima Vučića, bivšoj vladi nije smetalo kada su zemlju u Vojvodini kupovala braća Šarić ili preduzeća iz susednih zemalja čiji se interesi ne poklapaju sa interesima Srbije.

Vučić je još rekao i da nema odgovor na pitanje o izveštajima koje je Ivica Dačić dobio od BIA i VBA o tome da niko iz vlade nije sarađivao sa braćom Šarić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja