Dačić potpisao sporazum sa Policijskim sindikatom
Foto: Beta

Za bolji položaj policajaca

Dačić potpisao sporazum sa Policijskim sindikatom

Društvo -
Ministar je naveo da će biti napravljen popis stanova u vlasništvu MUP
1 / 4 Foto: Beta

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović potpisali su danas sporazum kojim su predviđeni povećanje bezbednosti policajaca prilikom obavljanja dužnosti i poboljšanje njihovog materijalnog položaja. Ivica Dačić je rekao da je cilj da se nađe rešenje za korekciju zarada u svim bezbednosnim službama i kao bitan zadatak istakao rešenje stambenog pitanja zaposlenih.

Ministar je naveo da će biti napravljen popis stanova u vlasništvu MUP. On je rekao da treba oštrije kažnjavati napade na policiju i oni koji policajce sprečavaju prilikom obavljanja posla.

"Cilj nam je socijalni dijalog i stalna komunikacija i razgovor sa predstavnicima sindikata. Ne razgovaramo samo zato da bismo sprečili štrajkove", kazao je Dačić i podsetio da je potrebno obezbediti i adekvatniju opremu za zimske uslove.

Predsednik PSS Veljko Mijailović je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom i saradnjom sa Ministarstvom i istakao da su za taj sindikat najvažnije one odredbe sporazuma koje se odnose na povećanje bezbednosti policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track