Poslodavci: Nije vreme za povećanje cene rada

Poslodavci: Nije vreme za povećanje cene rada

Društvo -
Usled oslabljene privredne aktivnosti i pada industrijske proizvodnje, a ukoliko dođe do povećanja minimalne cene rada, srpsko tržište će biti nekonkurentno u pogledu dovođenja stranih investitora

BEOGRAD - Udruženje poslodavaca "Poslodavac" saopštilo je da u prvoj polovini godine ne treba povećavati i usklađivati rast minimalne cene rada indeksiran inflacijom i rastom cene potrošačke korpe, jer se u privredi nisu stekli uslovi za to.

"Usled oslabljene privredne aktivnosti i pada industrijske proizvodnje, a ukoliko dođe do povećanja minimalne cene rada, srpsko tržište će biti nekonkurentno u pogledu dovođenja stranih investitora", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da pad bruto domaćeg proizvoda, industrijske proizvodnje, porast cena sirovina, zahtevaju veća ulaganja i angažovanost poslodavaca.

U udruženju "Poslodavac" smatraju da bi u drugoj polovini godine trebalo sagledati stanje u budžetu Srbije, oceniti da li ima značajnijeg privrednog rasta i razmotriti da li su se stekli uslovi za povećanje minimalne cene rada.

Istovremeno, kako je naglašeno, potrebno je uskladiti i stope poreza sa minimalnom cenom rada, kako bi došlo do novog zapošljavanja.

Udruženje "Poslodavac" je organizacija sa dobrovoljnim članstvom osnovana sa ciljem zajedničkog predstavljanja, unapređenja i zastupanja poslovnih interesa poslodavaca. Okuplja blizu 43.000 privrednih društava i preduzetnika, koji zapošljavaju više od 500.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track