Đilas u strahu od javne osude
Foto: KURIR

Đilas u strahu od javne osude

Društvo -
Iako je gradonačelnik najavio da će smanjiti zahtev za odštetu od dnevnog lista Kurir na milion dinara, Sud, a ni naš list još nisu dobili dopis koji to potvrđuje

BEOGRAD - Tvrdi pazar.

Gradonačelnik Beograda i predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da je smanjio zahtev za odštetu od dnevnog lista "Kurir" sa 120 milijardi na milion dinara i o tome u otvorenom pismu obavestio predsednicu UNS Ljiljanu Smajlović.

Taj potez usledio je nakon javne osude Smajlovićeve i oštrog dopisa Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO) koji je apelovao na lidera DS da povuče tužbu protiv Kurira ocenjujući da je u pitanju pritisak na javnu reč.

Međutim, iako je Đilas požurio da izjavi kako je smanjio odštetni zahtev, u Kurir, kao ni u Sud, nije stigao dopis gradonačelnika koji bi to mogao da potvrdi.

S druge strane, Đilas se u pismu Smajlovićevoj i dalje služi jeftinom patetikom i moli je da ukoliko "smatra da je odštetni zahtev i dalje visok, obavesti kolika je, prema njenom mišljenju, primerena cena za vređanje Đilasa i ugrožavanje njegove i bezbednosti njegove porodice".

Napominjemo, ni u jednom tekstu Kurira nikad nije pomenuta porodica Dragana Đilasa.

Gradonačelnik je u tom pismu još naveo da je odštetni zahtev smanjio na 1.000.000 dinara iako nije siguran da će nakon njene javne osude i osude potpredsednika vlade Aleksandra Vučića ijedan sudija u zemlji smeti da presudi u njegovu korist.

SNS: Đilas seje strah

U saopštenju koje je SNS juče objavio navodi se da je "smešno" to što Dragan Đilas u pismu Ljiljani Smajlović dovodi ime lidera naprednjaka Aleksandra Vučića u vezu sa Kurirom, kao i sa bilo kakvim sudskim procesima.

Naprednjaci napominju da "nije Vučić taj koji ima veze sa medijima, niti taj koji je tajkun" i dodaju da se nadaju "da će proći vreme kada novinarima više neće olovka ispadati iz ruke u strahu da će ostati bez posla, ukoliko pomenu ime Dragana Đilasa."

"Vučić i Đilas ne mogu da se stave u istu ravan jer je jedan poveo borbu protiv korupcije i kriminala, a drugi se oseća ugroženo, zbog čega buja njegova patološka mržnja", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track