Stefanović: Otpuštenu porodilju vratiti na posao!

Ne može tako

Stefanović: Otpuštenu porodilju vratiti na posao!

Društvo -
Kompanija Koton će vratiti porodilju na posao, obnoviće njen ugovor, a ovaj slučaj bi trebalo da bude primer svim ostalim kopanijama u Srbiji, poručio je Stefanović, dojaći da je briga o deci i porodiljama mnogo važnija od jedne kompanije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije i predsedavajući Odbora za prava deteta Nebojša Stefanović kaže da će trudnica koju je poslodavac u kompaniji Koton otpustio u osmom mesecu trudnoće, biti vraćena na posao i naglasio da će država štititi svaku porodilju.

Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je, pošto se zauzeo za rešavanje tog problema, od generalnog direktora kompanije Koton dobio potvrdu da će trudnica biti vraćena na posao. On je rekao da je to smatrao svojom dužnošću, jer je briga o natalitetu jedno od najvažnijih pitanja Srbije.

Kompanija Koton će vratiti porodilju na posao, obnoviće njen ugovor, a ovaj slučaj bi trebalo da bude primer svim ostalim kopanijama u Srbiji, koje žele da budu društveno odgovorne, poručio je Stefanović.Briga o deci i porodiljama je mnogo važnija od jedne kompanije, to je stvar države, rekao je on.

Udar na svaku porodilju je udarac na državu, zaključio je Stefanović.On je rekao da će sa pravnicima i ministrima u Vladi Srbije konsultovati o mogućnosti izmena zakona koji regulišu položaj trudnica i porodilja u srpskom društvu, kako bi se zaštitio opstanak na radnom mestu i nakon porođaja.

Prema pisanju medija, prošle nedelje Jasmina Jelić Šujkić (30), prodavačica u radnji firme Koton Textile Limited d.o.o. u Beogradu, ostala je u decembru 2012. godine bez posla u osmom mesecu trudnoće. Samo tri meseca ranije i njen suprug Stefan (34), poslovođa u istoj radnji, dobio je otkaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track