EPS traži dozvolu za hitno kreditno zaduživanje

Zahtev ministarki Mihajlović

EPS traži dozvolu za hitno kreditno zaduživanje

Društvo -
Obradović je u pismu upozorio da bi svako dalje odlaganje zakazivanja sednice ozbiljno ugrozilo poslovanje EPS-a, sa nesagledivim posledicama, i da bi dovelo do toga da EPS neće moći da ispuni svoje zakonske obaveze

BEOGRAD - Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović uputio je apel da se hitno sazove sednica Upravnog odbora tog javnog preduzeća na kojoj bi bilo reči o kreditnom zaduživanju kompanije i osnivanju novih privrednih društava.

U pismu predsedniku Upravnog odbora (UO) EPS-a, članovima UO i ministarki energetike Zorani Mihajlović predlaže se održavanje hitne sednice na kojoj bi se donele odluke o osnivanju zavisnog privrednog društva za snabdevanje i o osnivanju zavisnog privrednog društva za distribuciju struje i upravljanje distributivnim sistemom.

Na sednici bi, takođe, bilo reči o kreditnom zaduženju kompanije za 2013. godinu, u skladu sa godišnjim programom poslovanja koji je odobrila Vlada Srbije.

Obradović je u pismu upozorio da bi svako dalje odlaganje zakazivanja sednice i nedonošenje tih odluka ozbiljno ugrozilo poslovanje EPS-a, sa nesagledivim posledicama, i da bi dovelo do toga da EPS neće moći da ispuni svoje zakonske obaveze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track