NIJE IZDRŽALA: Danica izdahnula pre novog srca!

Srbijo, stidi se

NIJE IZDRŽALA: Danica izdahnula pre novog srca!

Društvo -
Kragujevčanka Danica Ćirković (24) preminula u Kliničkom centru čekajući da se ljudi smiluju i doniraju novac neophodan da joj se presadi srce. Operacija koštala 130.000 evra, a sakupljeno 112.000

KRAGUJEVAC - Nije izdržala.Iako su mnogi prikupljali novac za operaciju bolesne devojke iz Kragujevca Danice Ćirković (24), njeno srce je prestalo da kuca juče oko podneva i Danica je nažalost preminula na Kliničkom centru u Kragujevcu.Preko mnogobrojnih humanitarnih akcija, u kojima je i Kurir učestvovao, za Daničino novo srce sakupljeno je 112.000 evra, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno. Za presađivanje u Beču trebalo je najmanje 130.000 evra.Danica je bolovala od hipertrofične kardiomiopatije. Nekada je polagala velike nade u zaposlenje, uspeh, fakultet, a danas ova nesrećna devojka više nije sa nama.- Imala sam velike ambicije, a sada samo jednu želju: da dobijem novo srce kako bih dosanjala stare snove - ovako je pričala Danica za Kurir kada smo pokrenuli akciju za sakupljanje novca. Ta marljiva i vredna devojka je bila dobar student, apsolvent Ekonomskog fakulteta i do kraja studija ostala su joj samo četiri ispita, ali prerana smrt sprečila ju je da dosanja svoje velike snove.Njeni roditelji Vlastimir i Miljana juče nisu bili dostupni za komentare.(S. S. - B. V.)

Majka: Gledala sam kako je oživljavajuMajka Miljana je od trenutka šokantnog saznanja o ćerkinoj bolesti neprekidno bila uz Danicu.- Gledala sam kako je reanimiraju kad joj je srce stalo. Ma i da postoji neko kog mrzim, da mi je i najveće zlo učinio, ne bih mu poželela takvu patnju. Do pre nekoliko meseci molila sam Boga da mi deca što pre završe studije, jer se finansijski više nije moglo izdržati, a sada vidim koliko su ti problemi bili nikakvi - priča neutešna majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja