UZNEMIRENJE: Srbi ne puštaju decu samu u školu

Pretučen devetogodišnji dečak

UZNEMIRENJE: Srbi ne puštaju decu samu u školu

Društvo -
Incident je, prema rečima predsednika opštine Štrpce, izazvao uznemirenje među Srbima u Sirinićkoj Župi, zbog čega će roditelji sutra dovesti decu u školu i nakon završetka časova vratiti se sa njima kući

ŠTRPCE - Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović kaže da je u ovoj opštini na Kosovu i Metohiji 9.godišnji P.I. pretučen na putu do škole, gde su ga presrela trojica nešto starijih dečaka albanske nacionalnosti.

Mihajlović je izjavio da se incident dogodio oko 13 sati na putu između sela Donja Bitinja i Popovce, kada su P.I. zaustavila trojica albanskih dečaka, uzrasta između 12 i 14 godina, i pretukli ga. Mihajlović je kazao da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji, a da je posetio roditelje povređenog dečaka, učenika trećeg razreda osnovne škole "Staja Marković", isturenog odeljenja u Popovcu.

Incident je, prema rečima predsednika opštine Štrpce, izazvao uznemirenje među Srbima u Sirinićkoj Župi, zbog čega će roditelji sutra dovesti decu u školu i nakon završetka časova vratiti se sa njima kući.

Mihajlović je kazao i da je ranije bilo sličnih incidenata koji su se obično bili verbalni ali da je fizički napad na devetogodišnjaka izuzetno ozbiljan.

Zbog toga je Mihajlović pozvao predstavnike međunarodne zajednice i Vlade Srbije da rešavaju ovakve situacije kako ne bi došlo do širih međetničkih sukoba između Srba i Albanaca.

Sela Donja Bitinja i Popovce su susedna multietnička sela sa većinskim srpskim stanovništvom u opštini Štrpce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja