VRATI SE KUSTO: Skijaši traže da se predomisli

Podrška predsedniku

VRATI SE KUSTO: Skijaši traže da se predomisli

Društvo -
Kusturica je podneo ostavku na mesto predsednika Skijaškog saveza Srbije, kao i na mesto direktora Parka prirode "Mokra Gora" pošto je Državna revizorska institucija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nenamenskog trošenja novca

BEOGRAD - Skijaški savez Srbije pozvao je režisera Emira Kusturicu da ispuni "želju celokupne skijaške javnosti" i opozove ostavku na mesto predsednika Saveza i nastavi započetu misiju.

"Iskreno se nadamo da će naš predsednik, gospodin Emir Kusturica, na molbu i želju celokupne skijaške javnosti, naći snage da opozove datu ostavku i nastavi započetu misiju", navodi se u saopštenju Izvršnog odbora Skijaškog saveza Srbije.

Kusturica je podneo ostavku na mesto predsednika Skijaškog saveza Srbije, kao i na mesto direktora Parka prirode "Mokra Gora" pošto je Državna revizorska institucija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nenamenskog trošenja novca.

"Dolaskom Kusturice na čelo Skijaškog saveza Srbije, napravljen je veliki iskorak, kako u unutrašnjoj organizaciji, tako i u odnosu i saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, Ministarstvom prosvete, Olimpijskim komitetom i Sportskim savezom", piše u saopštenju organizacije skijaša.

Kusturicina "dobra volja i želja da poseban akcenat stavi na razvoj skijanja" ogleda se u potpunom otvaranju skijališta "Iver" na kojem se odvijala većina aktivnosti Skijaškog saveza Srbije. To su međunarodna, FIS takmičenja, Alpski kup Srbije, kampovi i trenažni programi za sve selekcije alpskog skijanja, navodi se u saopštenju Saveza.

"Za sprovođenje ovih aktivnosti nisu trošena novčana sredstva Skijaškog saveza. Kusturica je u više navrata svojim ličnim novčanim sredstvima pomogao najznačajnije programe poput FIS ženskog A tima i FIS muškog A tima u alpskom skijanju", naveo je Savez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track