PODVLAČI CRTU: Kusturica uzima nezavisnog revizora

Čist račun

PODVLAČI CRTU: Kusturica uzima nezavisnog revizora

Društvo -
Nalaz nezavisnih ovlašćenih stručnjaka, biće ujedno i njegov izveštaj o radu u Parku prirode, koji će zajedno sa pismenom ostavkom predati skupštini preduzeća, a potom i Vladi Srbije

BEOGRAD - Emir Kusturica, koji je podneo ostavku na funkciju direktora Parka prirode Mokra Gora, angažovaće nezavisnog revizora da utvrdi stanje u toj ustanovi.

Kusturica je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će nalaz nezavisnih ovlašćenih stručnjaka, biti ujedno i njegov izveštaj o radu u Parku prirode, koji će zajedno sa pismenom ostavkom predati skupštini preduzeća, a potom i Vladi Srbije.

On je naveo da će od ovlašćenog sudskog veštaka i stručnjaka neke referentne, možda i međunarodne, revizorske kuće zatražiti da ustanove koliko je Vlada Srbije uložila u Park prirode Mokra Gora, šta je sagrađeno od tog novca i koliko to vredi.

"Drugim rečima, insistiram da se prilikom primopredaje dužnosti direktora podvuče crta i sve precizno izračuna, kako bi i budući direktor i ja imali čiste račune", poručio je Kusturica.

Kako se u saopštenju navodi, Kusturica se trenutno nalazi u Italiji gde snima film, a po povratku u zemlju overiće svoju ostavku i zatražiti ekspertizu nezavisnih stručnjaka koji treba da evidentiraju i procene celokupnu imovinu Parka prirode Mokra Gora.

Zahtev za prekršajnu prijavu protiv Emira Kusturice nije dokaz o njegovoj krivici, a oni koji nešto rade često se prvi nađu na tapetu, ocenili su ranije danas za Tanjug stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track