Radna mesta za mlade u Srbiji!

Šansa za preporod

Radna mesta za mlade u Srbiji!

Društvo -
Omogućena obuka za više od 1.800 mladih, a stotine njih su našle posao ili započele sopstveni zahvaljujući saradnji USAID s Vladom Srbije

BEOGRAD - Lako do posla.- Projekat za jačanje ekonomske sigurnosti mladih USAID uspešno je završen i možemo biti optimisti jer smo dokazali da postoje šanse za zapošljavanje mladih - izjavila je na završnoj konferenciji projekta direktorka misije USAID u Srbiji Suzan Fric.Ona je istakla da su mladi u Srbiji morali da nauče da se nose sa saznanjem da ih siguran posao ne čeka kad diplomiraju i da moraju da preuzmu odgovornost za svoju budućnost.Saradnjom Projekta za jačanje ekonomske sigurnosti USAID s kancelarijama za mlade, Vladom Republike Srbije i domaćim privatnim i javnim sektorom omogućena je obuka iz preduzetništva za preko 1.800 mladih, a stotine njih su našle posao ili započele sopstveni. Stažiranje je omogućeno za preko 850 studenata, a osnovani su centri za karijerno vođenje, dok je više od 8.000 mladih aktivno u programu Dostignuća mladih Srbije.Na konferenciji kojom se zvanično završava uspešna sedmogodišnja podrška mladima državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin rekao je da se samo sa preduzimljivom omladinom Srbija može integrisati u evropske i svetske tokove.- Omladina koja je bez posla nije problem, već ogroman potencijal ove zemlje, ali im treba podrška. Upravo ovakvi projekti Vlade sa međunarodnim partnerima kao što je USAID doprinose buđenju svesti mladih ljudi o njihovom preduzetničkom potencijalu, jer samo njihove ideje i energija uz preduzetnička znanja mogu odigrati grandioznu ulogu u izgradnji prosperitetne Srbije - saopštio je Borovčanin. (E. K.)

Bez posla 41,3 odsto mladih- Pitanje zapošljavanja je ključno za unapređenje položaja mladih u Srbiji - izjavila je ministarka omladine i sporta Alisa Marić i podsetila da je stopa nezaposlenosti mladih 41,3 odsto, što je skoro dvostruko više nego u Evropskoj uniji. Najavila je nastavak finansijske podrške mladima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track