Srbija u katastru Evrope i na satelitu
Foto: BETA

Velimir Ilić

Srbija u katastru Evrope i na satelitu

Društvo -
Biće upisani svi objekti u Srbiji, a kod onih gde nije rešeno pitanje imovine, biće uknjiženi, uz klauzulu da pitanje imovine nije rešeno, a kada se ono reši, biće i zvanično upisani. navodi ministar Ilić

BEOGRAD - Skupština Srbije trebalo bi danas da započne raspravu o predlogu zakona koji će omogućiti besplatan upis u katastar više od 1,3 miliona nelegalno sagrađenih objekata do kraja 2014. godine.

Ministar građevine Velimir Ilić izjavio je da je cilj novog predloga zakona da čitava Srbija bude pokrivena objektima koji će biti upisani u katastar nepokretnosti. On je rekao da je bilo primedbi na predlog zakona koje su bile delimično opravdane, a koje su se odnosile na pitanje imovine ispod objekata, gde nije pravno rešeno ko je vlasnik."Kroz amandman uspeli smo to da dogovorimo", rekao je Ilić, gostujući na tv Pink."Sada ulazimo u jedinstven katastar Evrope i na satelitu. Ugovor smo potpisali, pa je katastar Srbije sastavni deo čitavog katastra Evrope", rekao je Ilić.Ilić je rekao da postoje čitava naselja kao što su Kaluđerica, Ovča Borča i delovi grada, na primer, u Čačku, gde 25.000 objekata nije upisano u katastar nepokretnosti.Ilić je najavio da će biti upisani svi objekti u Srbiji, a kod onih gde nije rešeno pitanje imovine, biće uknjiženi, uz klauzulu da pitanje imovine nije rešeno, a kada se ono reši, biće i zvanično upisani.On je najavio da će u žalbenom roku moći da se uloži primedba da pitanje imovine nije razreseno.Ilić je rekao da se radovi vezani za autoput Koridor 11 odvijaju punom parom i da bi ovih dana trebalo da bude potpisan i glavni ugovor sa kineskom stranom za dve deonice do Beograda.Ilić je rekao da se sve obavlja prema planu i programu, da se deonica "od Ljiga prema Čačku radi izvanredno, ulazimo u opštinu Čačak, dolazimo do kraja godine, ja se nadam i do Preljine"."Za 38 meseci ćemo završiti autoput", najavio je Ilić.Ilić je rekao i da su završene studije opravdanosti i izvodljivosti za kargo centar u Lađevcima, da su urađeni idejni projekti i da će to biti najveće državno skladište u zemlji, što će rešiti mnoge probleme.Podsetivši na stambenu izgradnju u naseljima "Stepa Stepanović" i "Braća Ribar", Ilić je rekao da se sada radi i na izgradnji 1.000 stanova za socijalno najugroženije građane. Ilić:da čitava Srbija bude pokrivena upisanim objektima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track