ODATA POČAST: Slobodan Milošević će dobiti ulicu u Beogradu!

Kurir u Slobinoj porodičnoj kući

ODATA POČAST: Slobodan Milošević će dobiti ulicu u Beogradu!

Društvo -
Milutin Mrkonjić održao govor na davanju sedmogodišnjeg pomena bivšem predsedniku Srbije i SR Jugoslavije. Tom prilikom izjavio da će jedan od bulevara poneti Slobino ime
1 / 5

POŽAREVAC - Odata počast.Na grobu u dvorištu porodične kuće Miloševića u Požarevcu juče je dat sedmogodišnji pomen bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.I radikali na grobuPored velikog broja građana iz cele Srbije, ali i Crne Gore, na grob bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije došli su i ministar saobraćaja i veliki prijatelj porodice Milošević Milutin Mrkonjić, predsednik udruženja Sloboda Uroš Šuvaković, bivši ministar inostranih poslova SR Jugoslavije Živadin Jovanović, bivši glavni i odgovorni urednik Politike Hadži Dragan Antić, radikali Zoran Krasić i Vjerica Radeta, a među prvima je došao da počast oda svome prijatelju nekadašnji šef Miloševićevog obezbeđenja Senta Milenković.- Ovo je dan kad je u Hagu ubijen Slobodan Milošević i to je za mene jedan od tužnijih dana. Danas i građani Srbije, ali i političke elite, shvataju koliki je bio značaj njegovog govora između dva kruga poslednjih predsedničkih izbora na kojima je učestvovao.Tad je predvideo većinu događaja koji se vezuju za situaciju u Srbiji - rekao je vidno potresen Mrkonjić.Sve popularnijiOn je dodao da upravo zbog toga raste i njegov značaj i popularnost kod građana.- Podsetio bih još jednom da je u više od 20.000 natpisa, tekstova, televizijskih emisija i knjiga širom sveta uloga Slobodana Miloševića u zadnjoj deceniji dvadesetog veka ocenjena kao pozitivna. Danas to shvataju građani Srbije, ali i mnogi drugi - rekao je Mrkonjić.On je dodao da želi, ali i da je siguran da će vrlo brzo jedan od beogradskih bulevara poneti ime Slobodana Miloševića.

Iz Podgorice taksijem na grobU dvorište porodice Milošević juče su prve došle Gorica Stanović Nišović i Dara Radonić, koje su stigle čak iz Podgorice, i to taksijem.- Svake godine smo ovde, a ovog puta došle smo taksijem. Za dolazak i povratak platićemo 300 evra, ali ne žalimo, najbitnije nam je da na ovaj dan odamo počast našem predsedniku - rekla je Dara Radonić.

Rekli su o Miloševiću- Gospodin Milošević je vrlo šarmantan čovek. Vuk Drašković, posle susreta 1997.- Kao pragmatičan čovek i tehnolog vlasti, nije mario za umetnost i gotovo da nije imao nijednog pisca uz sebe. Dok je bio u Hagu, osetio sam potrebu da po njegovom advokatu pošaljem nekoliko knjiga s posvetom.Momo Kapor, Nezavisna svetlost 2003.- Njegova smrt izazvala je oživljavanje mnogih neobičnih sećanja. Taj čovek je uništio Balkan.Ričard Holbruk, BBC 2006.- Bio je narcisoidan. Svakodnevno je najmanje sat vremena vežbao šetajući se po dvorištu - i po suncu, i po kiši ili gradu.Timoti Mekfajden, šef pritvora u Hagu (Vikiliks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja