BAHAT: Dragan Đurić ne plaća radnike, a krivi mu novinari!

Bezobrazan

BAHAT: Dragan Đurić ne plaća radnike, a krivi mu novinari!

Društvo -
Predsednik Partizana i vlasnik „Optike“ ubeđivao zaposlene da obustave štrajk. Pobesneo na ekipu Kurira, koja ga je pitala kad će isplatiti zaostale zarade

BEOGRAD - Sramota!- Šta ćete vi ovde? Ko vas je poslao, ko vam je javio?! Nemojte da slikate - besneo je predsednik Partizana Dragan Đurić na ekipu Kurira, koja je došla ispred zgrade „Optike“, jedne od njegovih firmi, u kojoj radnici već 76 dana štrajkuju jer od oktobra nisu primili ni dinara.Zaposlenima radni staž nije povezan, nemaju zdravstveno osiguranje, a firma nema ni direktora. Đurić je juče došao na sastanak s njima i, kako saznajemo, obećao da će im isplatiti zarade.- Napravili smo sporazum, obećao je da će nam uplatiti novac u utorak ili sredu, a čim pare stignu, počećemo da radimo. U suprotnom, nastavljamo sa štrajkom - kaže za Kurir jedan od radnika „Optike“, koji je zbog straha da ne ostane bez posla insistirao na anonimnosti.Đurić ni posle ovog sastanka nije bio raspoložen da da izjavu za novine, već je u svom stilu izbegao odgovore i ušao u automobil.- Ne radi se to tako, ako hoćete nešto da me pitate, zakažite sastanak - predložio je Đurić, a kad je novinarka rekla da se slaže i upitala kada, kazao je da pozovemo telefonom i zakažemo. Inače, Đurićev manir je da se javi na mobilni i, kad čuje ko zove, kaže da je na sastanku i da pozovemo kasnije, nakon čega više ne podiže slušalicu.Podsetimo, „Optika“ je u blokadi već 144 dana i ima dug od 144 miliona dinara. Đurić je vlasnik devet preduzeća koja su na ivici bankrota i zajedno u minusu oko 20 miliona evra.(S. S.)

Ne zna gde je ulazĐurića je juče crnim „mercedesom“ dovezao vozač. Kad je video novinare, Đurić je pokušao da što pre uđe u zgradu, ali se zbunio i omašio vrata.Umesto da uđe u „Optiku“, Đurić je u brzini krenuo ka ulazu u susednu stambenu zgradu i pokušao da ih otvori, a kad je shvatio da je pogrešio, vratio se na pravi ulaz i trkom ušao u zgradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja