Najnovije vesti

Dačić: Samo jaka Srbija spasava Kosovo!
Foto: Tanjug

Put dijaloga

Dačić: Samo jaka Srbija spasava Kosovo!

Društvo
Imamo samo jedan put, to je put dijaloga i mirnog rešavanja problema koji je dug težak i pun iskušenja, ali sam uveren da ćemo doći do pravednog i poštenog rešenja, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbija Ivica Dačić poručio je na Akademiji povodom devet godina od pogroma Srba na Kosovu, da samo realnom politikom možemo sačuvati naš interes i narod na Kosovu i Metohiji, a time ćemo sačuvati i srpsko Kosovo.

 

Nekoliko stotina pravoslavnih vernika prisustvovalo je u crkvi Svetog Nikole u Prištini liturgiji i parastosu služenim u čast stradalih tokom martovskog nasilja 2004. Godine.

"Imamo samo jedan put, to je put dijaloga i mirnog rešavanja problema koji je dug težak i pun iskušenja, ali sam uveren da ćemo doći do pravednog i poštenog rešenja", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Vlada nikad neće izdati svoj narod i srpsku ideju o Kosovu, i uvek će se rukovoditi neposrednim životnim interesima ljudi koji žive na Kosovu.

"Nastojimo da se izborimo za pravedno i stabilno rešenje, i uspostavimo sistem u kojem će Srbi odlučivati o svojoj sudbini, suštinskim pitanjima svog opstanka i rešavanju gorućih problema", rekao je Dačić.

 Premijer je ukazao da "treba da se pripremamo i da pripremamo naš narod da živimo u situaciji kada nam je ta teritorija praktično okupirana", i dodao da "od toga kako ćemo se organizovati, zavisi i naša budućnost".

Predsednik Vlade je podvukao da je povratak svakog Srbina na KiM predstavlja herojsko delo.

Dačić je naglasio da samo jaka Srbija može da spasi Kosovo i Metohiju, a ne Srbija koja je ponižena, ne samo onime što se dešavalo već i odnosom svojih nekadašnjih saveznika.

On je poručio da se samo jedinstvnom i mudrom politikom može očuvati interesi našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

"Nemamo prava na improvizaciju", poručio je premijer, istakavši da je takozvano kosovsko pitanje suštinsko pitanje budućnosti Srbije.

Akademiju "Zločin bez kazne" organizovala je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

 

PROBNI BALON: Sporazum o zajednici srpskih opština na KiM nije autentičan

 

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da navodni sporazum o zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji koji se pojavio u medijima nije autentičan, i naveo da se nikakav dokument niti zvaničan papir nije našao na pregovaračkom stolu u Briselu, niti je ponuđen od visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Svaka priča o tom sporazumu i analiziranje njegovih tačaka apsolutno besmislena, jer on ne postoji. Objavljivanje tog navodnog sporazuma Dačić je nazvao "probnim balonom", i pozvao da se to ne radi, ali nije odgovorio na pitanje ko konstruiše takve stvari u javnosti.


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...