Samardžić svedoči o sukobima u Mitrovici 2008?

Bez odluke

Samardžić svedoči o sukobima u Mitrovici 2008?

Društvo -
Bivši ministar za KiM bi trebalo da objasni da je on dan pre nereda bio u Prištini i da je pokušavao da se "kriza" u Mitrovici reši mirnim putem

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Miodrag Brkljač izjavio je da još nije odlučeno da li će bivši ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić biti saslušan kao svedok u postupku koji se vodi protiv šest osoba zbog učestvovanja u sukobima ispred zgrade suda u Kosovskoj Mitrovici 2008. godine, kada je poginuo jedan ukrajinski policajac.

Optužnica je podignuta protiv Marjana Ilinčića, Zorana Čavića, Miodraga Ralića, Nebojše Jovića, Dragana Milojevića i Avni Krasnićija. Brkljač je naveo da postoji blagi otpor da Samardžić, koji je funkcioner Demokratske stranke Srbije, bude saslušan, jer bi se time navodno u slučaj umešala politika.

On je dodao da su i branioci, koji nastupaju kao tim od šest advokata, predložili svoje svedoke od kojih su neki saslušani, a sudsko Veće, kojim predsedava Katja Dominik (Nemačka), nije odlučilo da li će prihvatiti predlog odbrane da iskaz, kao svedok da tadašnji ministar Samardžić.

"On (Samardžić) treba da objasni neke stvari koje bi pokazale, po našem mišljenju, da ta akcija koju je sprovela specijalna policija UNMIK-a, 17. marta 2008. godine nije bila potrebna i da je isplanirao neki "bolestan um"", rekao je Brkljač.

Kako je naveo, Samardžić bi trebalo da objasni da je on dan pre nereda bio u Prištini i da je pokušavao da se "kriza" u Mitrovici reši mirnim putem. Suđenje će biti nastavljeno sutra, i trajaće, kako je planirano do kraja marta, kada se očekuje izricanje presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track