Kolubara: Kralo se skoro pet tona nafte dnevno

Rezultati prvih sto dana rada novog rukovodstva

Kolubara: Kralo se skoro pet tona nafte dnevno

Društvo -
Direktor Grčić: U „Kolubari“ smo preduzeli sve mere da krađu nafte svedemo na minimum. U januaru ostvarena rekordna proizvodnja od tri i po miliona tona uglja

LAZAREVAC - Oporavak!Novo rukovodstvo Rudarskog basena „Kolubara“ predstavilo je rezultate prvih sto dana rada, u kojima je prema rečima direktora Milorada Grčića prioritet bio smanjenje nivoa nedomaćinskog poslovanja!- Preduzeli smo sve mere da krađu nafte, koja je na dnevnom nivou iznosila između tri i po do pet tona nafte, svedemo na minimum - istakao je prvi čovek ove najvažnije kompanije unutar Elektroprivrede Srbije.

Grčić je istakao da policija u saradnji sa tužilaštvom istražuje „slučaj Kene“ i da postoji mogućnost da će isplivati stvari koje niko nije očekivao.On je naglasio da su prvi rezultati nove uprave bili vidljivi već u januaru, kada je na površinskim kopovima „Kolubare“ ostvarena rekordna proizvodnja od 3,5 miliona tona uglja, kao i da je stručnom kontrolom i racionalizacijom postignuta ušteda od pola miliona evra u oblasti investicija.- Potrebna su nam ulaganja od oko 150 miliona evra da bi se tokom 12 meseci proizvodilo oko 30 miliona tona uglja, zahvaljujući kome se proizvede 54 odsto električne energije u Srbiji - objasnio je on na konferenciji za novinare. (S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track