HUMANO: Na donatorskoj večeri za bebe prikupljeno 65.000 evra
Foto: Milen Đorđević

HUMANO: Na donatorskoj večeri za bebe prikupljeno 65.000 evra

Društvo -
Večeru u kristalnoj sali hotela "Hajat" organizovali su Američka privredna komora u Srbiji i Fond B92, uz inicijativu kompanije "Majkrosoft" i podršku IT predstavnika i Ministarstva zdravlja Srbije

BEOGRAD - Na prvom donatorskom skupu koji je organizovan u Beogradu u okviru akcije "Bitka za porodilišta", u ponedeljak veče potpisani su ugovori sa više IT kompanija o donacijama 65.000 evra.

Večeru u kristalnoj sali hotela "Hajat" organizovali su Američka privredna komora u Srbiji i Fond B92, uz inicijativu kompanije "Majkrosoft" i podršku IT predstavnika i Ministarstva zdravlja Srbije.

Akciju za kipovinu 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji podržali su HP, Saga, Intel, Orakl, OSA Računarski inžinjering, SBS, Komtrejd, Aigo BS i Ismart sistems.

Donatorima i organizatorima je zahvalila ministarka Slavica Đukić Dejanović, istakavši da će se država idalje zalagati za stvaranje boljih uslova kako bi se rađalo što voše beba.

"U 2010. godini je bilo 24,5 odsto naselja u kojima se nije rodila nijedna beba. Prosto, nema dileme šta su nam prioriteti", rekla je ministarka zdravlja.

Kompanija "Majkrosoft", kao inicijator donatorskog skupa, zastupa ideje da IT industrija snosi veliku odgovornost i za privredni i civilizacijski rast koji nije moguć bez novih generacija, rekao je rekao je direktor firme Majkrosoft Srbija Jugoslav Prijić.

Direktor Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je rekao da se ova akcija sprovodi uz brojne poruke o društvenoj odgovornosti kompanija i pojedinaca, ukazujući na urgentnost rešavanja pojedinih problema.

"Ima na Balkanu jedna zemlja koja se graniči sama sa sobom, gde žive najlepše žene, a natalitet opada, gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji najviše gladuju", citirao je Matić tekst Dejvida Čartera objavljen u Tajmsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track