Prodaje lažni zahtev za legalizaciju kuće!

Al’ se dosetio

Prodaje lažni zahtev za legalizaciju kuće!

Društvo -
Đorđe Tešimić iz Beča za 35.000 evra nudi pet ari zemlje na Zvezdari, gde, kako kaže, za 60 dana može da se sazida, snimi i legalizuje porodična kuća od 210 kvadrata

BEOGRAD - I onda je mrmot...Đorđe Tešimić iz Beča nudi na prodaju plac od pet ari na Zvezdari, na kojem se, verovali ili ne, u roku od 60 dana može sazidati, snimiti i legalizovati objekat. Ovu „primamljivu“ ponudu Tešimić je objavio u Halo oglasima 7. marta ove godine, tri godine posle isteka roka za podnošenje zahteva za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji.U oglasu „Plac sa zahtevom za legalizaciju“ Tešimić navodi da je na placu dozvoljena gradnja. Kad smo ga pozvali kao zainteresovani kupci, rekao je da je zahtev za legalizaciju objekta od 210 kvadrata u osnovi podneo u zakonskom roku, pre 2009. godine. - Tu nema nikakvog objekta, ali to niko nije proveravao. Pre 10 dana mi je iz Opštine Zvezdara stiglo pismo u kojem me obaveštavaju da u roku od 60 dana treba da dostavim uverenje o vlasništvu i snimak objekta. To znači da za 60 dana objekat može da se izgradi - rekao nam je Đorđe Tešimić.On priznaje da mu u Opštini niko nije garantovao da će na tom placu moći da se legalizuje kuća ako bi je sada kupac sagradio.- Postoji mogućnost. To je na vama da na vreme dostavite dokumentaciju - rekao je Tešimić, koji je precizirao da se plac nalazi u Malom Mokrom Lugu.Obećali smo Tešimiću da ćemo se javiti kad pogledamo plac, ali nas je on kasnije pozvao. Kad smo mu otkrili da smo novinari, Tešimić je promenio ploču.- Nisam ja podneo zahtev. To je verovatno uradila advokatska kancelarija koja me je zastupala kad sam kupio plac - kaže Tešimić.

Oglas sa mapom na kojoj se nalazi zemljište
Oglas sa mapom na kojoj se nalazi zemljište

Sekretarijat za legalizaciju: Bez snimka nema šanse Predrag Vučić, gradski sekretar za legalizaciju u Beogradu, kaže da bez obzira na oglas niko ne može da gradi objekat na tom placu.- Tražimo geodetski snimak objekta koji se legalizuje jer je to osnova svega. Vi možete podneti zahtev za legalizaciju i placa na kojem nema objekta, i za legalizaciju placa na kojem je narodna skupština, ali mi gledamo geodetski snimak i onda odlučujemo. Kad nema geodetskog snimka, onda se ne može proveriti i verovatno je tog gospodina organ uprave obavestio da ga dostavi - tvrdi Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track