Najnovije vesti

Večeras ugasite sijalicu za našu planetu

Sat za našu planetu

Večeras ugasite sijalicu za našu planetu

Društvo
Centralne manifestacije biće od 20 časova u Beogradu - u Studentskom parku, u Novom Sadu - na Trgu Slobode i u Nišu - u Parku Svetog Save

BEOGRAD - Srbija će večeras podržati globalnu akciju Svetskog fonda za prirodu "Sat za našu planetu" simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

Od 20.30 do 21.30 javne ustanove i građani učešćem u najznačajnijem svetskom događaju te vrste, ukazaće na štetnost uticaja čoveka na klimu i posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

U kućama i stanovima, školama, poslovnim zgradama, znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat.

U Srbiji su podršku najavili Skupština Srbije, Narodna biblioteka Srbije i druge javne ustanove. Podršku će pružiti i Ministarstvo energetike, Ministarstvo prirodnih resursa, pokrajinski sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, grad Novi Sad, kao i škole, organizacije civilnog društva i preduzeća. Centralne manifestacije biće od 20 časova u Beogradu - u Studentskom parku, u Novom Sadu - na Trgu Slobode i u Nišu - u Parku Svetog Save.

U Srbiji se prošle godine akciji priključilo skoro 40 gradova i opština.

Akcija "Sat za našu planetu" se organizuje sedmi put u svetu, a peti put u Srbiji. Počela je 2007. godine u Sidneju uz učešće od 2,2 miliona ljudi, a do prošle godine se priključilo više od 7.000 gradova u 152 zemlje.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...